Po dnevu zastojev razmere na ljubljanskih cestah vendarle mirne

Slovenija 08. Jun 202315:25 > 21:18 2 komentarja
Neurje
Uroš Kokol/N1

Na območju Ljubljane so se gneča in zastoji, ki so tekom dneva hromili promet, vendarle umirili.

Ljubljano je zgodaj popoldne zajelo silovito neurje, gneča na cestah v okolici Ljubljane pa je vztrajala vse do zgodnjih večernih ur. Po tem, ko so bili zastoji na prenekaterih cestah znotraj ljubljanske obvoznice, se je promet okrog 20. ure le umiril.

Zadnjih nekaj tednov je minilo v znamenju številnih zastojev na slovenskih cestah, bodisi zaradi prometnih konic bodisi praznikov. Turistična sezona in obdobje počitnic se začenjata, v zadnjem mesecu pa je bilo že kar nekaj podaljšanih vikendov (zaradi praznikov v nekaterih državah), ki so jih številnih iz Nemčije, Avstrije in Italije izkoristili za skok na morje, kar se je močno poznalo na slovenskih cestah in daljših potovalnih časih.

Zastoji Zastoji
Uroš Kokol/N1
Zastoji Zastoji
Uroš Kokol/N1
Zastoji Zastoji
Uroš Kokol/N1
Zastoji Zastoji
Uroš Kokol/N1
Zastoji Zastoji
Uroš Kokol/N1
Uroš Kokol/N1

Tudi današnji zastoji in gneče so bili pričakovani, saj na Hrvaškem, v Avstriji, večjem delu Nemčije, delu Češke in na Poljskem obeležujejo dan svetega rešnjega telesa. Številni si bodo na ta račun namreč podaljšali konec tedna, so opozorili na prometnoinformacijskem centru. Največjo gnečo pričakujejo iz smeri Avstrije proti Hrvaški. Ob tem danes poletne počitnice začnejo tudi v delu Italije, kar pomeni še kar nekaj dodatnih vozil.

Zastoji se obetajo tudi v nedeljo, ko se bodo številni vračali z dopusta domov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje