Velika konferenca o digitalni tehnologiji: pripravite se na Adria Summit

Slovenija 14. Apr 202315:10 3 komentarji
Adria Summit
United Media

Po uspešni lanski konferenci se veselimo letošnjega Adria Summit 2023 ''The Future of Digital Commerce'', ki bo potekal od 3. do 7. maja na dveh lokacijah; v Umagu na Hrvaškem in Portorožu v Sloveniji.

Konferenca bo pokrivala trende prihodnosti, ki oblikujejo tradicionalno omnikanalno e-trgovino, in bo šla dlje proti tehnologijam in modelom, ki omogočajo izmenjavo popolnoma digitalnega blaga in storitev, ter prihodnosti digitalnega denarja.

Pričakuje se več kot 60 predavateljev na 8 panelih, poleg novih formatov razprav in mreženja pa so organizatorji pripravili tudi lepa presenečenja za vse udeležence vrha. Zoran Torbica, eden od organizatorjev in človek, katerega ime je nepogrešljivo, ko govorimo o internetnem poslovanju, ima za vse udeležence vrha zelo zanimivo vprašanje: Se bojite sprememb ali komaj čakate?

Hkrati Torbica poudarja, da so vsi, ki poskušajo slediti spremembam in napovedovati celo bližnjo prihodnost, v najbolj vznemirljivi dobi: ”Je sedanjost postala prihodnost? Vsi, ki skušajo slediti spremembam in napovedovati celo bližnjo prihodnost, so v najbolj vznemirljivi dobi. Imate občutek, da se vse spreminja, je drugače, a nekako domače? Je svetovna inflacija izziv ali je morda začetek konca nacionalnih bank? Kriptovalute vsak dan “skačejo”, so kriptovalute prebolele otroške bolezni? Ali sploh veste, kaj je decentralizacija financ? Bo fintech ogrozil banke? Ali se bodo banke prilagodile spremembam in kako hitro? Kaj je in kje je trenutno blockchain? Zakaj je boljši pri hrambi podatkov? Je lahko ogrožena? Kako je strojno učenje postalo umetna inteligenca? Kaj vse bo nadomestila umetna inteligenca?”

Na vsa ta in druga vprašanja bodo obiskovalci lahko dobili odgovore na številnih panelih v okviru summita, sedaj pa vam predstavljamo le nekatere govorce:

Mario Henjak – predsednik uprave Gorenjske banke

Mario Henjak je magister ekonomije z več kot 20-letnimi izkušnjami v bančništvu in vodenju mednarodnih bančnih skupin v regiji. Diplomiral je na Ekonomski fakulteti v Zagrebu. Svoje strokovne kompetence je izpopolnjeval na INSEAD International Executive Programme in London Business School. Preden se je pridružil Gorenjski banki, je delal v Banki Koper (Intesa SanPaolo) v Sloveniji, PBZ (Intesa SanPaolo) na Hrvaškem in v Sberbank Hrvaška, kjer je bil od leta 2016 do januarja 2018 predsednik upravnega odbora. Njegove najmočnejše strokovne kompetence so odlično razumevanje bančništva, financ in poslovanja v mednarodnem okolju.

prof. Dr. Andrej Vizjak – Soustanovitelj in direktor, AV.consulting

Andrej Vizjak je soustanovitelj in direktor mednarodnega strateškega svetovalnega podjetja AV.consulting, ki se osredotoča na Bližnji vzhod, Nemčijo in jugovzhodno Evropo. Njegov sedež je v Dubaju, prestolnici digitalne trgovine MEASA (Bližnji vzhod, Afrika, Južna Azija). Svojo kariero je začel pri McKinseyju v Nemčiji in ima impresiven niz pomembnih angažmajev kot poslovodni partner pri Kearney in PwC za jugovzhodno Evropo.

Adria Summit
United Media

Miloš Čirič – Svetovalec in lobist, M. LOBOS

Miloš Čirič je mednarodni svetovalec in eden najuglednejših strokovnjakov za lobiranje v regiji. Bil je svetovalec številnih ministrov v vladah balkanskih držav. Kot gostujoči predavatelj je poučeval na številnih fakultetah v jugovzhodni Evropi.

Erich Cossutta – ustanovitelj in predsednik Dragon Maritime Group

Erich Cossutta je ustanovitelj in predsednik Dragon Maritime Group, ki je eden vodilnih ponudnikov logističnih storitev v JVE. G. Cossutta ima bogate izkušnje na področju transporta in logistike, ki mu omogočajo boljše razumevanje dinamike gospodarstva JVE, vrednosti inovacij, tehnološke transformacije in ga delajo boljšega podjetnika z veliko domišljije, ki vedno išče izboljšave.

Adria Summit
United Media

Tomislav Radoš – podpredsednik Hrvaške gospodarske zbornice

Tomislav Radoš, podpredsednik Hrvaške gospodarske zbornice, se je rodil 2. aprila 1971 v Požegi na Hrvaškem. Radoš je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Zagrebu in doktoriral z dizertacijo z naslovom ”Odnos med strategijo in poslovno uspešnostjo hrvaških podjetij”. Trenutno opravlja funkcijo podpredsednika Hrvaške gospodarske zbornice za industrijo, IT, energetiko in zaščito okolja.

Luka Burilović – predsednik Hrvaške gospodarske zbornice

Luka Burilović je član nadzornega sveta Hrvaške banke za obnovo in razvoj (HBOR) in Podravke d.d. Poleg drugih funkcij je g. Burilović predsednik hrvaškega nacionalnega odbora Mednarodne gospodarske zbornice (ICC), član upravnega odbora Združenja evropskih gospodarskih zbornic (EUROCHAMBRES) in član Upravni odbor Zaklade Hrvaške akademije znanosti in umetnosti.

Adria Summit
United Media

Marko Čadež – predsednik Gospodarske zbornice Srbije

Poleg tega, da je predsednik Gospodarske zbornice Srbije, je Marko Čadež tudi član upravnega odbora 6. zborničnega investicijskega foruma Zahodnega Balkana, član upravnega odbora največjega evropskega poslovnega združenja EUROCHAMBRES, v katerem je bil podpredsednik odbora za enotni trg, zdaj pa je podpredsednik Odbora za sosedstvo in širitev ter je odgovoren za mrežo digitalnih storitev Eurochambres.

Ljiljana Ahmetović – direktorica Shoppsterja

Ljiljana Ahmetović je z več kot desetletnimi izkušnjami in najvišjimi položaji v prodaji, magisterijem iz ekonomije in širokim znanjem na tem področju znana kot ena izmed stebrov regionalnega e-poslovanja. Kot strastna mentorica in navdušenka nad razvojem zaposlenih se trenutno ukvarja s Shoppster.rs in Shoppster.si. Aktivno prispeva k razvoju e-poslovanja tudi kot član upravnega odbora Združenja e-poslovanja Srbije.

Adria Summit
United Media

Srđan Kondić – predsednik uprave in izvršni direktor Addiko banke

Srđan Kondić se je rodil 28. oktobra 1982 v Banja Luki. Po končani srednji šoli je leta 2005 diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Banja Luki. Leta 2012 je pridobil naziv magister ekonomskih znanosti z zagovorom naloge z naslovom “Vpliv svetovne finančne krize na krepitev odpornosti bančnega sektorja v Bosni in Hercegovini”. Septembra 2022 je zagovarjal doktorsko disertacijo na temo ”Upravljanje likvidnosti kot primarna determinanta kreditne sposobnosti banke” in pridobil naziv doktorja ekonomskih znanosti.

Ivan Smiljković – član izvršnega odbora ProCredit Bank

Sodeloval je na številnih panelih in javnih razpravah o zelenih financah in varovanju okolja ter je zelo predan uresničevanju razvojnega poslanstva ProCredit Bank na področju energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije.

Adria Summit
United Media

Več podrobnosti na adriasummit.com, kjer se lahko tudi prijavite za udeležbo na tem edinstvenem regionalnem srečanju.

* N1 Slovenija je del United Medie, ki je v lasti skupine United.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje