Veriga molitve in posta ob 30-letnici Slovenije

Slovenija 21. Jun 202109:58 0 komentarjev
Molitev
Srdjan Živulović/BOBO

Katoliška cerkev organizira 24-urno molitev in post za domovino. V Slovenski škofovski konferenci vernike in druge vabijo, da se skupni molitvi pridružijo vsaj za 15 minut.

V Katoliški cerkvi na Slovenskem ob 30-letnici samostojne Slovenije danes popoldne začenjajo s 24-urno molitvijo in postom za domovino. V tem času bodo verni Slovenci doma in po svetu ustvarili verigo molitve in posta pod geslom K skupnemu izviru.

Z molitvijo in postom bodo začeli danes ob 18. uri, končali pa v torek, prav tako ob 18. uri, z mašo za domovino v ljubljanski stolnici, ki jo bo vodil ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

V času molitve in posta za domovino se bodo verniki preko spleta povezali v molitvi, ki jo bodo oblikovale različne skupine v Sloveniji in izven njenih meja. Vsak se bo lahko molitvi pridružil preko YouTube kanala Družine.

V Slovenski škofovski konferenci vernike in druge vabijo, da se skupni molitvi pridružijo vsaj za 15 minut. Tako bo vsak dodal svoj “kamenček v pisanem mozaiku skupne molitve, ki jo bomo Sloveniji podarili ob prazniku”, so zapisali.

V četrtek ob 18. uri pa bodo po vseh župnijskih cerkvah zvonili zvonovi v čast 30-letnice samostojnosti in neodvisnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!