Veter v zadnjih dneh povzročil materialno škodo na mnogih koncih Slovenije

Slovenija 22. Okt 202311:28 0 komentarjev
Škoda po neurju v Trnovem ob Soči
Škoda po neurju v Trnovem ob Soči (Foto: Aleksander Vončina, poveljnik CZ občine Kobarid)

V soboto so gasilci zaradi vetra posredovali v več kot sto dogodkih, večinoma je šlo za odstranjevanje podprtega drevja in prekrivanje poškodovanih ostrešij, na vzhodu države se je sprožil tudi zemeljski plaz.

Vreme je ta konec tedna povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Veter je v petek in soboto zjutraj prizadel območja regijskih centrov za obveščanje Brežice, Celje, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica, Novo mesto, Trbovlje in Slovenj Gradec.

Kot je danes objavila Uprava RS za zaščito in reševanje, so gasilci 69 gasilskih društev zaradi vetra v soboto posredovali v 119 dogodkih. Večinoma so odstranjevali podrto drevje in prekrivali poškodovana ostrešja objektov.

V naselju Vrhole pri Laporju v občini Slovenska Bistrica pa se je v soboto dopoldne na cesto sprožil zemeljski plaz. Kraj dogodka so zavarovali in prekrili zemeljski plaz v velikosti okoli 200 kvadratnih metrov.

Agencija RS za okolje je zaradi spremenjenih odtočnih razmer ob vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov sicer izdala posebno vremensko napoved za območje Gorenjske, Savinjske in Koroške regije.

Danes bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Možne bodo posamezne krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. Pade lahko do 10 milimetrov, krajevno do 15 milimetrov padavin. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo sončno z jutranjo meglo. Čez dan bo pihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo okoli 10, popoldanske od 15 do 19 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!