Vida Petrovčič ne bo vodila Studia City

Slovenija 04. Maj 202213:10 > 13:41 20 komentarjev
Vida Petrovčič
Foto: Ziga Zivulovic jr./Bobo

Kljub temu da je odgovorna urednica informativnega programa na TV Slovenija Jadranka Rebernik po informacijah N1 v torek redakcijo Studia City obvestila, da bo dolgoletnega voditelja oddaje Marcela Štefančiča zamenjala novinarka in voditeljica na TV Slovenija Vida Petrovčič, se je danes oglasilo vodstvo RTVS in obsodilo verbalne napade na Vido Petrovčič in dodalo, da oddaje ne bo vodila.

“Vodstvo RTV Slovenija najostreje obsoja napade proti dolgoletni novinarki, komentatorki in urednici RTV Slovenija Vidi Petrovčič, na katero se je včeraj, ko je zaokrožila govorica, da naj bi vodila oddajo Studio City, usul plaz žaljivk, posmehovanja, javnega diskreditiranja in verbalnih napadov,” je danes sporočilo vodstvo RTVS in še posebej obsodilo dejstvo, da so bili groženj in pritiskov deležni tudi njeni najbližji.

Za tem je vodstvo RTVS sporočilo, da novinarka in voditeljica Vida Petrovčič oddaje Studio City ne bo vodila.

Vodstvo v izjavi sicer izpostavlja, da je bila Petrovčič deležna verbalnih napadov po pojavu govorice o tem, da bo vodila Studio City. Po informacijah N1 pa ni šlo za govorico, saj je odgovorna urednica informativnega programa na TV Slovenija Jadranka Rebernik o tem, da bo Studio City vodila Petrovčič, sama obvestila redakcijo Studia City.

Kdo bo novi voditelj priljubljene oddaje – dolgoletni voditelj Marcel Štefančič je v torek potrdil, da oddaje ne bo več vodil, saj mu vodstvo RTVS ne želi podaljšati pogodbe – za zdaj tako ni znano.

“Zdrava demokratična družba mora dopuščati različnost mnenj, pogledov, stališč, prepričanj. Nestrinjanja so naraven del medsebojne komunikacije. A ohraniti je treba kulturno raven dialoga in ostati senzibilen na nevarne odklone, ki bi lahko ogrozili varnost posameznika,” je še zapisalo vodstvo RTVS in dodalo, da je neodgovorno, če se moč javne besede zlorabi za blatenje in zasmehovanje.

Vodstvo je napovedalo, da bo za zaščito zaposlenih uporabilo vsa pravna sredstva. “Vsakršna grožnja z nasiljem bo nemudoma prijavljena pristojnim organom,” je dodalo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje