Vikend med soncem in snegom, v začetku prihodnjega tedna pa spet dež

Slovenija 22. Apr 202318:37 0 komentarjev
Vreme
PROFIMEDIA, ARSO

Zadnji teden je bil vremensko v znamenju številnih padavin in ne ravno najvišjih temperatur. A sobota je prinesla pravo spomladansko prebujenje in temperature čez 20 stopinj Celzija.

Marsikje se je danes živo srebro povzpelo čez 20 stopinj Celzija.

To je bistveno drugače, kot je bilo sicer v zadnjih nekaj dneh, ko so bili dnevi v znamenju številnih padavin.

Predzadnja sobota v aprilu pa je postregla s povsem pomladanskim vremenom.

Po podatkih agencije za okolje (Arso) je današnji dan najtoplejši po 24. marcu oziroma najtoplejši po skoraj enem mesecu. Najbolj se je ogrelo v Trbovljah, kjer so namerili 23,4 stopinje Celzija, v Dobličah pri Črnomlju in Metliki pa je termometer pokazal 22,7 stopinje Celzija. Zelo toplo je bilo tudi v Ljubljani in Novem mestu.

Povsem drugačna slika pa je na najvišji meteorološki postaji, kjer vlada še povsem zimska pravljica. Na Kredarici je snežna odeja debela skoraj tri metre in pol, kar je zelo blizu dolgoletnemu povprečju. Arso ob tem opozarja, da je nevarnost proženja snežnih plazov trenutno v visokogorju 3. stopnje (precejšnja).

Več kot meter in pol snega pa je tudi še Kaninu, kjer še vedno delujejo žičniške naprave. Na našem najvišje ležečem smučišču so tako spomladansko smuko podaljšali do 2. maja. Danes so štiri naprave, odprte pa so bile štiri proge.

Čez meter je snežna odeja debela še na Zelenici in Voglu.

Kakšno vreme nas čaka v nedeljo?

Zvečer bo pretežno jasno. Ponoči se bo v zahodnih krajih pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10 stopinj Celzija.

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, do večera bo še večinoma suho. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na jugovzhodu do 23 stopinj Celzija. V noči na ponedeljek se bodo v zahodni polovici Slovenije pojavljale krajevne plohe.

V začetku novega tedna znova padavine

V ponedeljek čez dan se bodo padavine od zahoda razširile nad vso Slovenijo. Možne bodo tudi nevihte. Sprva bo pihal jugozahodnik, popoldne bo zapihal severnik.

V noči na torek bo dež ponehal, čez dan pa bo znova prehodno deževalo. Hladneje bo.

V sredo bo delno jasno in suho. Jutro bo sveže, čez dan pa bo že nekoliko topleje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!