Vlada po odstopu razrešila državno sekretarko na ministrstvu za zdravje

Slovenija 21. Sep 202218:09 0 komentarjev
Breda Božnik
Vlada

Potem ko je Breda Božnik odstopila kot državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, jo je vlada na dopisni seji razrešila s funkcije. Od prvotne ekipe državnih sekretarjev na ministrstvu za zdravje tako ostaja le še Tadej Ostrc.

Vlada je na dopisni seji z današnjim dnem razrešila Bredo Božnik s funkcije državne sekretarke na ministrstvu za zdravje. Božnik je pred tem v torek podala odstop s te funkcije, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Da Božnik odhaja s funkcije, smo sicer neuradno poročali že v ponedeljek. Kot smo pisali, razlogi za njen odhod niso znani, a odhod ni bil popolno presenečenje. V javnosti se je namreč pojavila zelo malokrat, sploh za državno sekretarko, zadolženo za področje primarnega zdravstva, ki naj bi bilo za vodstvo ministrstva in vlado ena od prioritet.

Breda Božnik sicer prej ni delala na tem področju, ampak na področju socialnega varstva. Bila je direktorica zasebnega doma starejših občanov SeneCura Vojnik in predsednica Socialne zbornice. V mandatu vlade Marjana Šarca pa je bila državna sekretarka na ministrstvu za delo, ki ga je takrat vodila Ksenija Klampfer.

Od prvotne ekipe državnih sekretarjev na ministrstvu za zdravje tako ostaja še Tadej Ostrc. Poleg njega ostaja tudi Tjaša Vidic, ki jo je vlada na mesto državne sekretarke imenovala konec avgusta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!