Vlada soglaša z razrešitvijo direktorja UKC Maribor Antona Crnjaca

Slovenija 20. Jul 202318:18 1 komentar
Anton Crnjac
BOBO

Vlada je na seji sprejela sklep o soglasju k razrešitvi direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Antona Crnjaca in imenovanju zdajšnjega direktorja Splošne bolnišnice (SB) Izola Radivoja Nardina za novo mandatno obdobje štirih let.

Svet zavoda UKC Maribor je na seji 6. julija za zaprtimi vrati z generalnim direktorjem zavoda Antonom Crnjacem sklenil sporazum o prenehanju funkcije, ki bo nastopil s 30. septembrom. Crnjac sicer ostaja v UKC Maribor. Vlada je k razrešitvi Crnjaca podala soglasje.

Ob tem je vlada sprejela tudi sklep o soglasju k imenovanju direktorja SB Izola. Svet izolske bolnišnice je namreč na 12. redni seji za direktorja za mandatno obdobje štirih let imenoval Radivoja Nardina, ki to funkcijo že zaseda. Svet izolske bolnišnice je razpis za direktorja SB Izola objavil 14. aprila.

Komisija za izvedbo razpisa in postopka izbire novega direktorja se je sestala 8. maja, pregledala prispele vloge in ugotovila, da sta na razpisano delovno mesto pravočasno prispeli dve prijavi kandidatov. Nepravočasnih vlog ni bilo. Komisija je v nadaljevanju ugotovila, da vloga kandidata Marka Jakopiča ni bila popolna, vloga Nardina pa je bila popolna, prav tako je kandidat izpolnjeval razpisne pogoje, so sporočili z urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje