Vlada vzpostavila pogoje za prelet zavezniških dronov v našem zračnem prostoru

Slovenija 22. Mar 202217:10 1 komentar
Nato
PROFIMEDIA

Vlada je na dopisni seji sprejela sklep o vzpostavitvi pogojev za prelet vojaških sistemov brezpilotnih zrakoplovov zavezniških držav v slovenskem zračnem prostoru. Sklep velja za čas izvajanja ukrepov kriznega odzivanja Nata zaradi razmer v Ukrajini, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela sklep o vzpostavitvi pogojev za prelet vojaških sistemov brezpilotnih zrakoplovov zavezniških držav v slovenskem zračnem prostoru za čas izvajanja ukrepov kriznega odzivanja Nata zaradi razmer v Ukrajini.

Vlada je s sklepom “vzpostavila pogoje za prelet vojaških sistemov brezpilotnih zrakoplovov zavezniških držav na velikih višinah in z dolgo avtonomnostjo v zračnem prostoru Republike Slovenije za čas izvajanja ukrepov kriznega odzivanja Nata zaradi razmer v Ukrajini”, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Cilj sprejetega sklepa je vzpostavitev pogojev za prelet na način, da se za prelete teh zrakoplovov, vključno z izvidniško opremo, oblikuje in vzpostavi začasno ločeno območje za ves čas trajanja razlogov za izdajo tega sklepa, so zapisali.

Na ministrstvo za obrambo smo naslovili novinarska vprašanja o podrobnostih sprejetega sklepa. Na odgovore še čakamo.

Vlada je tudi sprejela spremembo uredbe o omejevalnih ukrepih zaradi delovanja Rusije v povezavi z razmerami v Ukrajini in izvajanju uredb EU v zvezi s temi omejevalnimi ukrepi. Ker je Evropska unija od sprejetja uredbe spremenila oziroma dopolnila pravne akte iz 1. člena navedene uredbe, je treba prvi člen ustrezno spremeniti, so navedli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje