Vlomila v tri hiše in ukradla osebna avtomobila

Slovenija 16. Nov 202212:20 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Na Konjiškem so policisti prijeli madžarska državljana, ki sta osumljena najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše, dveh tatvin osebnih avtomobilov in enega kolesa. Tretjega sostorilca še iščejo. Policisti ob tem opozarjajo, da so pri preiskavi odkrili kar 20 odklenjenih avtomobilov.

Policisti so bili pretekli četrtek obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju. Storilca sta ukradla denar in pobegnila, nato pa so ju opazili domačini, ki se jim je zdel sumljiv voznik avtomobila z madžarskimi registrskimi tablicami. Domačini so neznanca zadržali do prihoda policistov, kasneje pa je izkazalo, da je čakal na vlomilca, ki sta peš pobegnila s kraja.

Za pobeglima vlomilcema je stekla večja iskalna akcija, v kateri so sodelovali tudi psi in policisti bližnjih policijskih postaj. Pri pregledu so v Tepanju opazili dva kolesarja, ki sta vozila proti Draži vasi. Ko sta opazila policiste, sta odvrgla kolesi in zbežala. V nadaljevanju sta v Draži vasi ukradla osebno vozilo, ki se jima je po nekaj metrih pokvarilo, zato sta zbežala proti Novi vasi in tam ukradla drugo vozilo.

Ko sta med begom opazila policijsko vozilo, sta ugasnila luči in zaradi slabe vidnosti, bila je noč in gosta megla, zapeljala z vozišča, vozilo pustila v jarku in peš zbežala. Eden od njiju je v Tepanju ukradel osebno vozilo in pobegnil, drugega so izsledili, ko je peš hodil po avtocesti, so sporočili policisti.

Policisti so oba osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je odredil pripor. Osumljena sta najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše, eden od njiju je osumljen še tatvine kolesa in tatvine dveh osebnih vozil. V zaseženem vozilu so policisti našli še predmete, ukradene v dveh vlomih na območju Policijske postaje Celje. O sostorilcu, ki je pobegnil, še zbirajo obvestila.

Oba prijeta osumljena sta državljana Madžarske, stara 33 in 37 let. V Slovenji še nista bila obravnavana za kazniva dejanja, sta pa stara znanca policije na Madžarskem.

Pri preiskavi odkrili najmanj 20 odklenjenih vozil

Policisti so ob tem dodali, da so bila vsa tri ukradena vozila odklenjena, s ključi v ključavnicah. Pri iskanju storilcev so pred hišami naleteli še na najmanj 20 vozil, ki so bila prav tako odklenjena. Občane zato opozarjajo, naj vozila, parkirana pred stanovanjskimi stavbami, skrbno zaklepajo. S tem, ko puščajo vozila odklenjena in po možnosti še s ključi v ključavnicah, storilcem zelo olajšajo delo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!