Voda zalivala kleti tudi na Štajerskem in v Pomurju

Slovenija 30. Sep 202107:36 > 12:24 0 komentarjev
Radarska slika padavin
Arso (zajem zaslona)

Obilno deževje, ki je včeraj povzročilo poplave v prestolnici, je prizadelo tudi dele Štajerske in Pomurja. Vremenska fronta se je namreč pozno popoldne oziroma zvečer pomikala od severovzhoda države.

Voda je zalila kleti in stanovanjske objekte v Beltincih, Lendavi (voda je vdrla tudi v klet DOŠ1), Ljutomeru, Murski Soboti, Odrancih, Puconcih (zalita klet OŠ Puconci) in Rogaševcih. Na Cankovi pa je strela udarila drevo – po tem je zagorelo, požar pa so pogasili gasilci, navaja portal Spin Uprave RS za zaščito in reševanje.

Močno neurje je v Laškem podiralo drevesa, poročajo tudi o poplavljeni hiši in poškodovani lokalni cesti. V Celju se je na železniško progo Celje–Žalec podrlo drevo.

Včerajšnje neurje je še posebej prizadelo Ljubljano, kjer je voda zalila nekatere ceste in ljubljansko Dramo, od koder so morali evakuirati igralce in gledalce predstave. Med 8.00 in 24.00 so reševalci v Ljubljani prejeli 2.700 klicev na pomoč, v Ljubljani so posredovali na skoraj 330 lokacijah, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Tako je voda vdrla v ljubljansko Dramo:

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!