Voditelju Dnevnika Krajncu podporo izkazali tudi v studiu (VIDEO)

Slovenija 23. Avg 202220:47 21 komentarjev
RTV Poročila saša krajnc
TV Slovenija

Potem ko je direktor TV Slovenija Uroš Urbanija odredil premestitev dnevne urednice oddaj Dnevnik in Odmevi Vesne Pfeiffer in voditelja informativnih oddaj Saše Krajnca, so podporo voditelju v zaključni špici torkovega Dnevnika izkazali tudi njegovi kolegi, ki so ob koncu oddaje prišli v studio in stopili za voditelja.

V torkovi osrednji informativni oddaji Dnevnik na prvem programu TV Slovenija (TVS), ki jo je vodil Saša Krajnc, so voditelju ob koncu oddaje v živo kolegi iz informativnega programa TVS prišli izrazit podporo tudi v studio.

Čez dan so Krajncu, ki informativne oddaje na Televiziji Slovenija vodi že 15 let, podporo izrazili tudi na družbenih omrežjih. Voditeljica in urednica oddaje Tednik Jelena Aščić, ki se je prav tako pridružila zaposlenim v studiu, je na Facebookovem profilu zapisala, da Krajnc in dnevna urednica oddaj Dnevnik in Odmevi Vesna Pfeiffer svoje delo opravljata skrbno in profesionalno, s srcem in dušo. Novinar Gregor Drnovšek pa je oba označil za novinarja ”od nog do glave”. Tudi novinarka Elen Batista je med drugim zapisala, da sta oba ”izjemna profesionalca”.

Podporo Krajncu in Pfeiffer so izrazili tudi v Aktivu novinarjev informativnega programa Televizije Slovenija. Opozorili so, da nasprotujejo vsakršnim pritiskom nanju in na ostale zaposlene. V bran voditelju in urednici so stopili tudi v Aktivu novinarjev informativnega MMC. Ocenjujejo namreč, da je povsem neutemeljen direktorjev očitek, da sta Krajnc in Pfeiffer zagrešila “hudo programsko kršitev”. V Aktivu novinarjev Radia Slovenija pa so v odzivu med drugim dejali, da “gre za nedopusten pritisk in ustrahovanje novinarjev in urednikov, ki niso pripravljeni slediti neprofesionalnim in škodljivim navodilom nadrejenih, ampak še vedno pokončno opravljajo svoje delo, ki je v prvi vrsti namenjeno javnosti”.

Več o tem pa v članku Pfeiffer in Krajnc o Urbaniji: Takšne žalitve ne smejo ostati neodgovorjene.

Spomnimo, da je direktor TV Slovenija Uroš Urbanija ukazal premestitev urednice Pfeiffer in voditelja Krajnca. Ta je namreč pred objavo prispevka z odzivom RTVS na poročanje Mladine dejal, da prispevek objavljajo po izrecnem navodilu odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija Jadranke Rebernik. Urbanija je v odzivu na dogodek dejal, da sta bila Pfeiffer in Krajnc ob pripravi oddaje v hudi osebni stiski, ki ji nista bila kos. “Ugotavljam, da je šlo za hudo programsko kršitev brez kakršnihkoli strokovnih podlag. Glede na omenjeno bi moral zoper oba zaposlena uvesti disciplinski postopek, saj sta programski čas izrabila za izražanje svojih osebnih stisk in težav,” je sporočil.

In dodal: “Ker je šlo za očitno stisko obeh zaposlenih, ki ji nista bila kos, ne bom sprožil disciplinskega postopka. Od odgovorne urednice pa pričakujem, da z obema delavcema opravi pogovor in jima določi naloge, ki jih bosta lahko profesionalno opravljala. Nesprejemljivo je, da se delavcem nalaga obveznosti, ki presegajo njihove zmožnosti.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje