Vreme: začenja se obdobje večdnevnega deževja

Slovenija 11. Maj 202301:00 0 komentarjev
Dež, dežnik
Profimedia

Dopoldne bo še deževno, popoldne se bo na jugozahodu oblačnost trgala. Oblačno in deževno vreme nas bo sicer spremljalo še vse do konca tedna.

Dopoldne bo še oblačno in deževno. Najnižje jutranje temperature bodo do 7 do 11, na Primorskem koncu države okoli 14 stopinj Celzija. Popoldne se bo dež umikal proti vzhodu. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji se bo oblačnost trgala, nastajale bodo krajevne plohe. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 19 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V petek in soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. V nedeljo bo bolj deževno in hladneje.

Kakšno bo vreme od 14. do 19. maja?

V nedeljo in ponedeljek bo nad severnim Sredozemljem in Alpami ciklon, ki se bo s torkom pomaknil prosti severu. Nad našim širšim območjem se polje zračnega tlaka še ne bo okrepilo. Šele v četrtek in petek bomo na robu območja visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo predvidoma oblačno in deževno. V prvi polovici prihodnjega tedna bo vreme najverjetneje ostalo spremenljivo z občasnimi padavinami in krajšimi sončnimi obdobji. Nekoliko topleje bo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!