Vreme: čez dan jasno, popoldne na severu Slovenije možne nevihte

Slovenija 20. Jul 202301:00
Vreme sončno, delno jasno
BOBO

Po pestrem popoldnevu se je vremensko dogajanje v drugi polovici noči umirilo. Čez dan se bo ponovno ogrelo, popoldne lahko v severni Sloveniji nastanejo nevihte.

Po pestrem sredinem popoldnevu, ko je v večjem delu države veliko težav povzročil veter, se bo vremensko dogajanje vendarle nekoliko umirilo, napovedujejo na agenciji za okolje.

Proti jutru se bo začelo jasniti, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21 stopinj Celzija.

Čez dan se bo ogrelo do 28 stopinj Celzija, na Primorskem do 32. Čez dan bo jasno, popoldne spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki so lahko pogostejše v severni Sloveniji. V petek in soboto kaže na spremenljivo vreme s pogostimi krajevnimi plohami in nevihtami. Nato se bo spet ogrelo.

V nedeljo in ponedeljek se bo namreč nad delom srednje Evrope in našimi kraji prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka. Nad zahodno Evropo se bo v torek poglabljala višinska dolina, ki nas bo predvidoma prešla v sredo. Zanjo se bo nad južno polovico Evrope krepilo območje visokega zračnega tlaka. V nedeljo in ponedeljek kaže na suho, sončno in spet vroče vreme. V torek popoldne in sredo bodo krajevne plohe in nevihte bolj verjetne. Ponovno se bo osvežilo. Nato se bo verjetnost za padavine nekoliko zmanjšala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.