Vreme: do prihodnjega tedna povečini suho in dokaj sončno

Slovenija 27. Sep 202301:00
Bled
Profimedia

Danes bo pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija. Dokaj sončno vreme bomo imeli po napovedih meteorologov še vse do naslednjega ponedeljka. Od torka dalje se bo verjetnost padavin povečala.

Zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla. Čez dan bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, v notranjosti Slovenije pa čez dan veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Tudi v četrtek in petek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nižinah v notranjosti države marsikje megla. Tudi v soboto ne bo večje spremembe vremena, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 30. septembra do 5. oktobra?

V soboto bo srednjo Evropo prešla oslabljena hladna fronta, ki bo naše kraje predvidoma le oplazila. Za njo se bo nad Alpami spet okrepil višinski greben, ki pa bo proti sredini prihodnjega tedna slabel. Postopno se bo povečala možnost prodora hladnejšega zraka od severa proti območju Sredozemlja.

V soboto na severu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha, a do vključno ponedeljka bo pri nas vztrajalo povečini suho in dokaj sončno vreme. Verjetnost padavin se bo predvidoma povečevala v dneh od torka, 3. oktobra naprej.