Vreme: jasno bo, vročina še ne bo popustila

Slovenija 22. Jul 202201:00 > 09:10 0 komentarjev
Ljubljanica
Profimedia

Danes bo jasno, najvišje dnevne temperature se bodo povzpele od 32 do 37 stopinj Celzija. Po nižinah v večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, ki bo največja na Primorskem.

Jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 23 stopinj Celzija, čez dan bo pretežno jasno, najvišje dnevne temperature pa se bodo povzpele od 32 do 37 stopinj Celzija. Po nižinah v večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, ki bo največja na Primorskem; Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi tega izdala opozorilo. Razglašena je tudi velika požarna ogroženost v naravi na Primorskem.

V soboto bo sončno in zelo vroče. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. V nedeljo bo sončno in v notranjosti malo manj vroče.

Kakšno bo vreme od 25. do 30. julija?

V ponedeljek bodo naši kraji še v šibkem območju visokega zračnega tlaka, v torek in sredo pa bo na vreme pri nas predvidoma vplivala vremenska fronta. Nato je razvoj vremena še negotov, verjetno nas bo ob koncu obdobja dosegla še ena vremenska motnja.

V ponedeljek bo še sončno in spet bolj vroče. V torek pa se bodo padavine predvidoma razširile nad večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Osvežilo se bo. V nadaljevanju tedna kaže na spremenljivo vreme s povečano verjetnostjo za krajevne nevihte. Vročina bo nekoliko manj izrazita.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!