Vreme: jutro bo še sončno, popoldne oblačno in ponekod deževno

Slovenija 01. Feb 202401:00
Sneg v Ljubljani.
Foto: PROFIMEDIA

Danes bo sprva jasno ter ponekod megleno, čez dan se bo pooblačilo.

Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do –3, ob morju okoli 0 stopinj Celzija. Čez dan se bo po dokaj jasnem in ponekod meglenemu jutru čez dan oblačnost povečala. Popoldne bo v severovzhodnih krajih lahko padla kakšna kaplja dežja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10 stopinj Celzija.

V petek bo na Primorskem delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. V soboto in nedeljo bo večinoma sončno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla, ki se bo lahko občasno pojavila tudi ob morju, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 4. do 9. februarja?

Od nedelje do petka bodo naši kraji na obrobju anticiklona s središčem nad jugozahodno Evropo, ki bo ob koncu obdobja slabelo. V višinah bo pihal veter zahodnih smeri. Nadaljevalo se bo suho ter sprva tudi še precej jasno vreme. Predvsem na Primorskem bo postopno več nizke oblačnosti, ki bo občasno segala tudi nad osrednjo in zahodno Slovenijo. Jutranje temperature bodo v nedeljo še nekaj stopinj pod lediščem, nato večinoma med 0 in 5 stopinj Celzija, čez dan bo v nedeljo in ponedeljek predvidoma med 10 in 15, od torka do petka pa okoli 10 stopinj Celzija.