Vreme: kakšen bo prvi dan leta 2022?

Slovenija 01. Jan 202201:00 0 komentarjev
Megla
PROFIMEDIA

Prvi dan leta 2022 se bo v marsikaterem kraju začel z meglo, ki bo ponekod vztrajala večino dneva. Dnevne temperature se bodo gibale med 11 in 15 stopinjami Celzija, v krajih z dolgotrajno meglo pa bo okoli sedem stopinj Celzija.

Danes bo pretežno jasno, občasno bo na nebu precej visoke, koprenaste oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki bo ponekod vztrajala večji del dneva.

Občasno se bo megla pojavila tudi ob morju. Jutranje temperature bodo od -2 do 1, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 11 do 15, v krajih z dolgotrajno meglo okoli 7 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sončno, po nižinah in ob morju bo predvsem zjutraj in dopoldne megleno. V višjih legah in ponekod po nižinah severovzhodne Slovenije bo zapihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo na severovzhodu še delno jasno. Drugod se bo od jugozahoda postopno pooblačilo. V torek kaže na oblačno vreme, zlasti na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Oba dneva bo pihal jugozahodnik.

Kakšno bo vreme od 4. do 9. januarja?

V torek bomo pod vplivom jugozahodnega vetra. Predvidoma v noči na sredo nas bo prešla hladna fronta. Za njo se bo nad naše kraje od zahoda širilo območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu obdobja pa bi nas lahko dosegla še ena vremenska fronta.

V torek bo prevladovalo oblačno vreme. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, v noči na sredo pa bodo padavine zajele večji del države, proti koncu padavin se bo meja sneženja približala nižinam. V sredo čez dan se bo nato jasnilo. Od četrtka do sobote bo suho in hladno vreme. Ob koncu tedna pa bo verjetnost za padavine znova nekoliko višja.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!