Vreme: kakšen konec tedna je pred nami?

Slovenija 08. Okt 202101:00 > 06:45 0 komentarjev
Vreme
Agencija za okolje/meteo.si

Po deževni sredi in četrtku je pred nami še turobno obarvan petek. Več jasnine si lahko obetamo za konec tedna, saj padavin v soboto in nedeljo ni pričakovati.

V petek bo pretežno oblačno. Do jutra bo dež oslabel in čez dan ponehal, v jugovzhodnih krajih šele popoldne. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 14 stopinj Celzija. Čez dan bo še pihal severovzhodni veter, na Primorskem večinoma zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

Ker bodo ponoči in v petek zjutraj na izpostavljenih legah sunki burje na Primorskem še lahko dosegali hitrost med 100 in 120 kilometrov na uro, je Arso izdala opozorilo.

V soboto in nedeljo bo delno jasno, več oblačnosti bo na vzhodu. Ponekod bo še pihal severovzhodnik, na Primorskem pa šibka do zmerna burja, ki bo v nedeljo oslabela. V ponedeljek bo sončno. Jutro bo hladno, ponekod bo možna slana, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme med 11. in 16. oktobrom?

Sprva bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem. Predvidoma od srede do sobote bo nad osrednjim in deloma vzhodnim Sredozemljem ciklonsko območje, ki bo občasno vplivalo tudi na vreme pri nas.

Prevladovalo bo večinoma sončno vreme, več oblačnosti bo predvidoma na vzhodu države. Verjetnost za padavine bo majhna. Od srede bo petka bo, kot kaže spet nekoliko bolj vetrovno. Jutranje temperature bodo večinoma okoli 5 stopinj Celzija, le v ponedeljek bo hladneje, ponekod bo možna slana. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 15 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!