Vreme: konec tedna pretežno jasno, popoldnevi postopoma toplejši

Slovenija 16. Mar 202301:00
vreme, sonce, zelenje, narava
Profimedia

Danes, jutri in v soboto bo vreme pretežno jasno, popoldnevi bodo postopoma toplejši.

Danes bo pretežno jasno. Na Štajerskem in v Prekmurju bo še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do 0, ob morju okoli 3 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa od 9 do 13 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo pretežno jasno, popoldnevi bodo postopno toplejši. Zjutraj bo možna slana. V nedeljo kaže na dokaj sončno vreme. Vse dni bo pihal jugozahodni veter, napovedujejo na agenciji za okolje.

Kakšno bo vreme od 19. do 24. marca?

Med vikendom in naslednji teden bodo naši kraji na severnem robu območja visokega zračnega tlaka. V nedeljo bo severno od Alp potovala vremenska motnja. V višinah bo od zahoda pritekal razmeroma topel in nekoliko bolj vlažen zrak. Naslednja vremenska motnja nas bo dosegla v drugi polovici naslednjega tedna.

V nedeljo kaže na dokaj sončno in toplo vreme. V začetku prihodnjega tedna kaže na spremenljivo oblačno in povečini suho vreme, verjetnost za padavine bo nekoliko večja v drugi polovici prihodnjega tedna. Popoldanske temperature bodo okoli 15 stopinj Celzija. Prevladovali bodo vetrovi zahodnih smeri.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.