Vreme: v pričakovanju močnega dežja, snega in žleda

Slovenija 07. Dec 202101:00 0 komentarjev
Sneg na Soriški planini
BOBO

Zjutraj in dopoldne se bo marsikje po nižinah zadrževala megla. Čez dan bo pretežno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Po napovedih meteorologa Agencije za okolje (Arso) Blaža Štera bo vreme v sredo zvečer in na noči v četrtek zelo burno.

V torek zjutraj se bo po nižinah zadrževala megla. Jutranje temperature bodo od -7 do -3, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 0 stopinj Celzija. Čez dan bo pretežno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 6, na Primorskem do 9 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

V noči na četrtek bo vreme zelo burno

V sredo se bo po jasnem in ponekod meglenem jutru čez dan od zahoda pooblačilo. Popoldne bodo v zahodni polovici Slovenije že manjše padavine. Meteorolog Blaž Šter napoveduje, da bo v sredo večer in v noči na četrtek vremensko dogajanje zelo burno.

Na Primorskem bo pihal močan jugo, v notranjosti Slovenije pa bo padal obilen dež in sneg. Na Notranjskem koncu je lahko tudi žled. “Hudič je vedno v podrobnostih, ki pa trenutno še niso najbolj jasne. Kot na primer do kam bo segel klin toplega zraka,” je zapisal na Twitterju.

V četrtek bo pretežno oblačno, občasno bodo še rahle padavine. V petek kaže na suho vreme.

Kakšno bo vreme od 10. do 15. decembra?

Sprva bomo še v ciklonskem območju, od sobote pa se bo nad naše kraje od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo začel pritekati toplejši zrak. Verjetnost za padavine bo majhna. Jutranje temperature bodo večinoma pod ali le malo nad -5 °C, najvišje dnevne pa okoli 5 stopinj Celzija. Največ sonca bo po nižinah v soboto in nedeljo, od ponedeljka do srede pa bo, kot kaže pogosta megla ali nizka oblačnost.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!