Vreme: naslednjih nekaj dni bo sončnih

Slovenija 20. Sep 202201:00
Sonce
PROFIMEDIA

Danes bo večinoma sončno, jutro bo ponekod megleno. Ni izključena kakšna popoldanska ploha.

Zjutraj bo na zahodu pretežno jasno, na vzhodu pa ponekod zmerno oblačno. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske malo pod 0, ob morju okoli 12 stopinj Celzija. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo predvsem na vzhodu možna kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek kaže na dokaj sončno vreme, predvsem na vzhodu bo lahko občasno nekaj več oblačnosti. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Jutra bodo sveža. V petek bo še sončno, predvsem na zahodu bo lahko več oblačnosti, zapihal bo jugozahodni veter, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 23. do 28. septembra?

Do sobote bomo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo nato oslabelo. Ob koncu tedna se bo veter v višinah obračal na jugozahodno smer. V nedeljo se bo od zahoda nad Alpe pomaknila višinska dolina s hladno fronto. Ta se bo najverjetneje odcepila proti Pirenejskemu polotoku in tako sprememba vremena na našem območju ne bo posebej izrazita. V sredo se poveča verjetnost, da s severa k nam prodre hladnejši zrak. Do vključno sobote bo zelo verjetno suho vreme, jutra bodo sveža in ponekod meglena, najvišje dnevne temperature pa bodo v notranjosti Slovenije med 15 in 20 stopinj Celzija. Od nedelje do srede bo verjetnost za padavine povečana. Predvsem jutra bodo toplejša.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.