Vreme: pred nami je še en nevihtni vikend

Neurje
Foto: Uroš Kokol/N1

Zjutraj in dopoldne bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah in v mraziščih na Notranjskem okoli 9, drugod od 11 do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija. Krajevne padavine se bodo zlasti v vzhodni polovici Slovenije nadaljevale tudi v noči na nedeljo.

Nad večjim delom Sredozemlja ter srednje in jugovzhodne Evrope je namreč območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenske fronte so daleč stran od naših krajev. Nad nami se še vedno zadržuje razmeroma vlažen in nestabilen zrak.

V nedeljo bo vreme podobno kot v soboto, v ponedeljek pa bo bolj sončno, krajevne padavine bodo malo verjetne. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja.

Kakšno bo vreme od 13. do 18. junija?

V torek se nam bo od severovzhoda bližalo višinsko jedro hladnega zraka, a se napovedi njegove lege spreminjajo. Pod njegovim bolj ali manj izrazitim vplivom bomo najverjetneje ostali do petka, ko bo nad južno Italijo nastal ciklon, ki bo ob koncu tedna predvidoma nekoliko vplival na vreme pri nas.

Od torka naprej bodo padavine postopno spet vse verjetnejše, morda bo torek še večinoma suh. Večjih temperaturnih sprememb ne bo. Ob koncu tedna bo vse odvisno od razvoja sredozemskega ciklona, kar pa je še precej nezanesljivo.

Preverite tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.