Vreme: po jutranji megli pred nami precej jasen dan

Slovenija 15. Nov 202301:00
Osamljenost
Foto: PROFIMEDIA

Danes bo vreme precej jasno z dnevnimi temperaturami do 18 stopinj Celzija. Tudi jutri bo sprva še sončno, a se bo začelo čez dan oblačiti.

Nad severno polovico Evrope je območje nizkega zračnega tlaka z več cikloni. Obsežna vremenska fronta valovi od vzhodne čez srednjo in zahodno Evropo nad Atlantik. Od zahoda k nam doteka topel in bolj vlažen zrak.

Današnje jutro bo povečini jasno, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, ob morju okoli 11 stopinj Celzija. Tudi čez dan bo precej jasno, živo srebro se bo gibalo med 11 in 18 stopinj Celzija. V četrtek bo sprva precej jasno, popoldne bo občasno več oblačnosti. Po nekaterih nižinah bo jutro megleno. Nekoliko hladneje bo. V noči na petek se bo od zahoda spet pooblačilo, ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo manjše padavine, ki bodo zvečer ponehale. V soboto bo sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 18. do 23. novembra?

V soboto bo nad našimi kraji območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo že slabelo, prešla nas bo topla fronta. Od ponedeljka do srede bo v višinah prevladoval zahodni do jugozahodni veter, v četrtek pa že severozahodnik. V soboto in nedeljo bo suho, bolj sončno v soboto, v nedeljo pa zmerno do pretežno oblačno. Od ponedeljka do četrtka je razvoj vremena še precej negotov. Ne pričakujemo večjih padavin. Najverjetnejše bodo med ponedeljkom in torkom, v sredo in četrtek bo zelo verjetno suho. V prvi polovici tedna bodo dnevne temperature v notranjosti Slovenije verjetno pod 10  stopinj Celzija.