Vreme: po meglenem jutru bo dan jasen

Slovenija 23. Nov 202301:00
bohinj, bohinjsko jezero, megla
Foto: PROFIMEDIA

Po meglenem jutru bo v četrtek čez dan pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 8, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

V četrtek bo zjutraj in dopoldne po nekaterih nižinah megleno. Čez dan se bo megla razkadila in bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo postopno ponehala, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Najnižje jutranje temperature bodo od —6 do 0 stopinj Celzija, ob morju do 5 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 8, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

V petek bo sprva pretežno jasno, a se bo čez dan začelo od severa oblačiti. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. V soboto bo povečini sončno z občasno povečano oblačnostjo, možna je kakšna manjša ploha. V noči na nedeljo se bo sprva zjasnilo, a se bo v nedeljo čez dan od severa spet prehodno pooblačilo.

Kakšno bo vreme od 26. novembra do 1. decembra

Od nedelje do četrtka kaže na suho in dokaj sončno vreme z občasno spremenljivo oblačnostjo. Verjetnost za manjše padavine je nekoliko večja le v noči s ponedeljka na torek. Od četrtka se nakazuje sprememba vremena, ko bi na vreme pri nas vplival ciklon v Sredozemlju, a je napoved še nekoliko negotova, opozarjajo na Arsu. Jutranje temperature bodo povečini med —5 in 0, čez dan okoli 5 stopinj Celzija, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.