Vreme: jutro mrzlo, dan pa sončen in topel

Slovenija 20. Mar 202401:00 0 komentarjev
pomlad, zvonček,, sonce, vreme, jasno
Foto: PROFIMEDIA

Po oblačnem jutru se bo razjasnilo, sreda bo tako večinoma sončna. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 18 stopinj Celzija.

Po jasni noči se bo na Primorskem in v delu Notranjske pooblačilo. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo jutro megleno, na vzhodu Slovenije pa bo možna slana. Dopoldne se bo oblačnost v zahodni Sloveniji razkrojila, sreda bo tako večinoma sončna, napovedujejo na Agenciji za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 3 stopinje Celzija, na Primorskem do 7 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 18 stopinj Celzija.

V četrtek bo v prvem delu dneva še delno jasno, popoldne pa se bo pooblačilo, v severnih krajih se bodo začele pojavljati krajevne plohe. V petek bo deloma sončno z več oblačnosti v vzhodni Sloveniji. V soboto bo sprva sončno, popoldne pa se bo oblačilo. Zvečer bo v zahodnih krajih začelo rahlo deževati.

V nedeljo nas čaka precejšnja ohladitev s padavinami. V višje ležečih predelih bo zagotovo snežilo, po trenutnih napovedih pa ni izključeno niti, da se meja sneženja spusti vse do nižin. Več o tem preberite v članku: Bo konec tedna snežilo vse do nižin? Meteorolog: Ni izključeno, napoved negotova.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!