Vreme: pred nami oblačni in deževni dnevi

Slovenija 10. Maj 202301:00
Dež, dežnik
Profimedia

Danes bo dež od zahoda postopno zajel večji del države. Tudi v četrtek bo oblačno in deževno.

Danes bo pretežno oblačno, na vzhodu bo sprva še jasno. Dopoldne bo na zahodu države začelo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Padavine se bodo popoldne počasi razširile nad večji del države, na severovzhodu bo ostalo večinoma suho. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na vzhodu do okoli 18 stopinj Celzija.

Tudi v četrtek bo oblačno in deževno. Na Primorskem koncu bo padavin manj in so možna tudi krajša sončna obdobja. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Sveže bo. V petek in soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 13. do 18. maja?

Od četrtka do torka bo nad severnim Sredozemljem vztrajalo ciklonsko območje, ki bo vplivalo na vreme pri nas. Njegov vpliv bo verjetno najizrazitejši v nedeljo ali v noči na ponedeljek, nato pa se bo umaknilo proti jugu. K nam bo od vzhoda dotekal razmeroma hladen in vlažen zrak.

V soboto kaže na spremenljivo do pretežno oblačno vreme s pogostimi krajevnimi plohami, krajša sončna obdobja so malo verjetna. Jutranje temperature bodo okoli 10, popoldanske od 15 do 20 stopinj Celzija. V nedeljo bo predvidoma oblačno in deževno. V prvi polovici prihodnjega tedna bo vreme najverjetneje ostalo spremenljivo z občasnimi padavinami in krajšimi sončnimi obdobji. Nekoliko topleje bo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.