V krajih s snegom obvezna zimska oprema, na Primorskem močni sunki burje

Slovenija 23. Apr 202405:00 > 07:01 0 komentarjev
Vurmat (Foto: Promet.si)

V višjih predelih države danes sneži, meja sneženja pa se bo prek dneva postopno dvigala do okoli 900 metrov nadmorske višine. Po nižinah je sicer zapadlo manj snega od pričakovanj, a je kljub temu potrebna previdnost v prometu. V krajih s snegom je še vedno obvezna zimska oprema. Na Primorskem promet ovira tudi burja. Najmočnejši sunek so zabeležili v Podnanosu, in sicer 80 km/h.

Višje ležeče dele države je danes ponoči pobelil sneg. Meja sneženja je bila sicer nekoliko višja od napovedi vremenoslovcev – na okoli 800 metrih, čez dan se bo še nekoliko dvignila.

Kljub temu je v prometu potrebna posebna previdnost. V krajih s snegom je še vedno obvezna zimska oprema. Cesta čez prelaz Vršič je prevozna za osebna vozila z verigami, opozarja prometnoinformacijski center.

Padavine se raztezajo čez večino države. Zaradi podrtega drevja je bila zgodaj zjutraj zaprta cesta Maribor-Dravograd med hidroelektrarno in Lovrenškim mostom.

Zgornje jezersko Zgornje jezersko
Zgornje Jezersko (Foto: Promet.si)
Radeljski prelaz (Foto: Promet.si)
Črnivec (Foto: Promet.si)

Na Primorskem promet ovira burja. Na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom je v obe smeri prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike ter vozila s ponjavami do osem ton. Najmočnejši sunek je na tem območju v zadnji uri dosegel 80 km/h.

V Podkorenu je ponoči denimo zapadlo okoli 20 centimetrov snega. Po nižinah je sneg zapadel predvsem na bohinjskem in na Koroškem. Ciklon je potekal južneje od pričakovanj, zato snega po nižinah skorajda ni bilo, je za Radio Slovenija dejala Veronika Hladnik Zakotnik z Arsa.

Novozapadla snežna odeja v Podkorenu (Foto: Bralec)
Novozapadla snežna odeja v Podkorenu (Foto: Bralec)

Na radarski sliki spremljajte, kako se premikajo padavine.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!