Muhasti april prinesel zimo. Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Slovenija 02. Apr 202208:54 > 11:49 0 komentarjev
sneg
PROFIMEDIA

April, ki velja za najbolj muhast mesec v letu, je upravičil svoj sloves. Potem ko so nas pred dnevi že razvajale temperature čez 20 stopinj, so se ponekod v državi prebudili v zasneženo jutro.

Ni bila prvoaprilska šala, saj so se napovedi vremenoslovcev uresničile. Ponekod po državi so se zbudili v zasneženo jutro, predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji, kjer se je meja sneženja spustila do nižin. Sneži v Prekmurju, na Štajerskem, Koroškem. Okoli enajste ure dopoldan je začelo snežiti tudi v Ljubljanski kotlini.

Čez dan bo sicer večinoma oblačno. V notranjosti Slovenije bodo pogoste padavine, tudi po nižinah bo zjutraj in dopoldne ponekod snežilo. Popoldne bodo padavine oslabele, meja sneženja se bo nekoliko dvignila. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (ARSO).

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Zvečer se bodo padavine od severa znova nekoliko okrepile in zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 m. Padavine bodo ponoči ponehale. V severni Sloveniji bo prehodno zapihal severnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli -5, drugod od -1 do 5 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo dopoldne še pihala šibka burja. V Prekmurju in na Štajerskem bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Goriškem in ob morju do 13 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo delno jasno s hladnim jutrom. V torek bo na na vzhodu sončno, drugod bo občasno več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, topleje bo. Tudi v sredo bo precej sončno vreme, napovedujejo na ARSO. Topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo po nižinah v torek okoli 15, v sredo pa že blizu 20 stopinj. Od četrtka do konca tedna bo prevladoval jugozahodnik, ki bo občasno prinesel več oblačnosti, možne bodo tudi manjše padavine. Verjetnost za obilnejše padavine se ob koncu tedna le malo poveča. Za ta čas bo razmeroma toplo, predvsem jutra ne bodo več hladna.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!