Vreme: sreda bo oblačna in deževna

Slovenija 30. Nov 202201:00
swž
PROFIMEDIA

Danes bodo rahle padavine, na primorskem koncu države bo pihala burja, drugod severovzhodni veter. V četrtek, petek in v soboto bo oblačno.

Danes bo v zahodni Sloveniji deloma jasno, drugod bo oblačno. Predvsem v južnih in vzhodnih krajih bodo občasno rahle padavine, po nižinah večinoma rahel dež. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna, v Vipavski dolini močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, v alpskih dolinah do -3, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija. Čez dan se bodo najvišje temperature gibale od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). 

V četrtek, petek in v soboto bo oblačno. Predvsem v notranjosti Slovenije bodo občasno padavine, po nižinah deloma dež, deloma sneg. Na Primorskem bo še pihala burja. Ker bodo do četrtka popoldne najmočnejši sunki burje v Vipavski dolini lahko dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro, so na Arsu izdali opozorilo.

Kakšno bo vreme od 3. do 8. decembra?

Nad severno in severovzhodno Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu obdobja predvidoma oslabelo. Nad Sredozemljem bodo občasno nastajala ciklonska območja in nekoliko vplivala tudi na vreme pri nas.

Prevladovalo bo oblačno vreme. Verjetnost padavin se bo povečala v soboto in v nedeljo, nato se bo prehodno zmanjšala in od sredine prihodnjega tedna znova povečala. Po nižinah bo večinoma deževalo, ob močnejših padavinah pa lahko dež za krajši čas ponekod preide tudi v sneg. Jutranje temperature bodo v glavnem malo nad 0, popoldanske pa od 3 do 6 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.