Vreme: stopamo v muhast konec tedna

Slovenija 25. Mar 202301:00
dež, ljubljana
Borut Živulović/ BOBO

Do jutra bo dež zajel večji del Slovenije, a bo tekom sobote tudi ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Goriškem in ob morju do 17 stopinj Celzija.

Ponoči se bo pooblačilo. Do sobote zjutraj bo dež zajel večji del Slovenije, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V soboto bo sprva oblačno in deževno, čez dan pa bodo padavine od severozahoda postopno ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo, možna bo še kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta.

Jutranje temperature bodo od 4 do 11 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14 stopinj Celzija, na Goriškem in ob morju pa okoli 17 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sprva precej jasno, po nižinah bo nekaj megle. Čez dan se bo od zahoda pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V nedeljo popoldne bodo ponekod že rahle padavine, ki se bodo zvečer okrepile in zajele vso Slovenijo ter v noči na ponedeljek ponehale.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Pihal bo severni veter, hladneje bo, še napovedujejo na Arsu.

Kakšno bo vreme od 28. marca do 2. aprila

V torek bo pretežno jasno z mrzlim jutrom, marsikje bo možna slana. Od srede do petka kaže na večinoma suho vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 10 in 15 stopinj Celzija. V soboto bodo padavine zajele vso Slovenijo in v nedeljo ponehale. Spet se bo nekoliko ohladilo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.