Vreme: torek prinaša oblačnost in padavine

Slovenija 14. Mar 202301:00
vreme, dež, dežnik
Profimedia

Po sončnem ponedeljku bo torek deževno obarvan. Padavine bodo namreč od severozahoda zajele vso Slovenijo. Do zjutraj bo ponekod v severovzhodni Sloveniji jugozahodni veter v sunkih dosegal hitrost okoli 70 kilometrov na uro, zato so na Agenciji RS za okolje izdali opozorilo.

Najnižje jutranje temperature bodo danes od 6 do 11, v Gornjesavski dolini okoli 3 stopinj Celzija. Čez dan bo oblačno. V zahodnih krajih bo občasno deževalo, popoldne in zvečer se bo dež razširil nad vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bo možna tudi kakšna nevihta. Ob morju bo pihal jugo, v notranjosti jugozahodnik, ki bo zvečer oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 19, na severozahodu okoli 8 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje.

Do srede zjutraj bodo padavine večinoma ponehale, le na jugu bo sprva še možna kakšna malenkost. Čez dan se bo delno zjasnilo. Nastala bo kakšna kratkotrajna ploha. Nekoliko hladneje bo. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. V četrtek bo pretežno jasno, v petek pa bo več koprenaste oblačnosti. Zjutraj bo marsikje slana.

Kakšno bo vreme od 17. do 22. marca?

Od petka do nedelje bodo naši kraji na severnem robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno in jugovzhodno Evropo. V petek se bo hitro segrelo in taka zračna masa bo nad nami vztrajala tudi v prvi polovici prihodnjega tedna. Že v nedeljo bo severno od Alp potovala vremenska motnja, ki predvidoma ne bo povzročila padavin pri nas. Bo pa polje zračnega tlaka oslabelo. Od petka do nedelje kaže na večinoma sončno in toplejše vreme. V začetku prihodnjega tedna bodo postale manjše padavine nekoliko verjetnejše.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.