Vreme: uživajte v sončnem torku, prihajajo ohladitve in dež

Slovenija 29. Mar 202201:00 0 komentarjev
Vreme: Bohinj
Profimedia

Popoldne bo precej jasno, oblačnost pa se bo zlasti na Primorskem in Notranjskem povečala. Pihal bo jugozahodnik. Še bo toplo.

Zjutraj bo oblačnost od zahoda začela naraščati. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 5, ob morju in v krajih z vetrom od 6 do 8 stopinj Celzija. Čez dan bo na Primorskem in Notranjskem zmerno oblačno, drugod bo še dokaj sončno. Jugozahodni veter se bo čez dan nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na vzhodu do stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

V sredo se bo povsod pooblačilo. Od jugozahoda bo začelo deževati, na vzhodu bo padavin malo. Še bo pihal jugozahodnik. V četrtek in petek bo oblačno z občasnimi padavinami. Ohladilo se bo.

Kakšno bo vreme od 1. do 6. aprila?

V drugi polovici tedna bodo naši kraji pod vplivom ciklonskega območja, ki se bo zadrževalo nad severnim Sredozemljem. V spodnjih plasteh ozračja bo dotekal vse hladnejši zrak. Od nedelje naprej se bo iznad zahodne Evrope nad Alpe in Balkan najverjetneje razširilo območje visokega zračnega tlaka. Do nedelje bo prevladovalo oblačno vreme s pogostimi padavinami. Predvidoma bo po nižinah deževalo, v hribih pa tudi snežilo. Manj padavin bo na vzhodu Slovenije. Vse hladneje bo. Od petka naprej bodo dnevne temperature okoli 5 stopinj Celzija. Od nedelje naprej se verjetnost za padavine zmanjša, najverjetneje bo tudi nekaj sonca. Za začetek aprila bo sveže.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!