Vreme: začetek tedna prinaša padavine

Slovenija 19. Feb 202401:00 0 komentarjev
dežnik, vreme, jezero
PROFIMEDIA

Ponedeljek prinaša poslabšanje vremena. Že zjutraj in dopoldne bo namreč prehodno rahlo deževalo. Še naprej bo toplo.

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo počasi slabi. Nad naše kraje s šibkimi zahodnimi vetrovi doteka razmeroma vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Zjutraj se bodo na severozahodu tako začele pojavljati rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 7 stopinj stopinj Celzija. Popoldne se bo jasnilo, možne bodo posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija.

V torek se bo delno razjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno. Zapihal bo severni veter. V sredo bo sprva precej jasno, popoldne pa se bo oblačilo. Zapihal bo jugozahodnik. Čez dan bo še naprej zelo toplo za ta čas. V četrtek bo večinoma oblačno, v zahodnih in osrednjih krajih bo začelo deževati. Krepil se bo jugozahodnik, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 22. do 27. februarja?

Od četrtka pa vse do konca obdobja, prihodnjega torka bo na vreme pri nas vplivalo izrazito ciklonsko območje. To bo sprva nad severnim Atlantikom in zahodno Evropo, kasneje pa se bo središče ciklona najverjetneje pomaknilo v Sredozemlje. V višinah bodo do konca tedna pihali močni jugozahodni vetrovi.

Kaže na nestanovitno vreme s pogostimi padavinami, obilne padavine bodo zlasti v hribovitih krajih na zahodu. V četrtek bo v vzhodni Sloveniji še suho. V petek se bo dež najverjetneje razširil nad vso državo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Najvišje temperature bodo od 8 do 16 stopinj Celzija. Od nedelje naprej se bo najverjetneje nekoliko ohladilo. Meja sneženja bo v četrtek in petek večinoma na nadmorski višini med 1.300 in 1.800 m, potem pa se bo nekoliko spustila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!