Vreme: zadnji dan v letu bo neobičajno topel

Slovenija 31. Dec 202101:00 0 komentarjev
Vreme
PROFIMEDIA

Proti jutri se je po Sloveniji razjasnilo, le ponekod po nižinah in občasno ob morju bo še lahko megla. Čez dan bo pretežno jasno, dnevne temperature pa se bodo gibale med 9 in 15 stopinj Celzija.

Ponoči se je zjasnilo. V višjih legah bo zelo toplo, po nižinah pa bo ponekod megla, tudi ob morju. Jutranje temperature bodo okoli 0, ob morju 5 stopinj Celzija.

Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15, v krajih z dolgotrajno meglo pa od 4 do 7 stopinj Celzija.

Tudi v začetku leta bo toplo

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno, po nižinah in ob morju bo predvsem zjutraj in dopoldne megleno. V višjih legah bo za ta čas zelo toplo.

V ponedeljek bo na severovzhodu še delno jasno. Drugod se bo od jugozahoda postopno pooblačilo, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. V višjih legah in ponekod po nižinah bo zapihal jugozahodni veter.

Kakšno bo vreme med 3. in 8. januarja?

V ponedeljek bo nad nami zapihal jugozahodni veter, ki se bo v torek še okrepil. V sredo nas bo predvidoma prešla izrazita hladna fronta. Za njo se bo nad naše kraje od zahoda širilo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek in torek bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod se bo v ponedeljek od jugozahoda pooblačilo. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno že rosilo ali rahlo deževalo, v torek pa bodo rahle padavine občasno segle tudi proti osrednji in južni Sloveniji. V sredo bo oblačno s padavinami, proti koncu padavin se bo meja sneženja približala nižinam. Od četrtka do sobote bo suho zimsko vreme.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!