Vroča kri na dražbi utic za kostanj, najdražja dosegla vrtoglavih 51.500 evrov

Slovenija 26. Sep 202314:40 4 komentarji
Kostanj, peka kostanja
Žiga Živulović jr. /BOBO

Mestna občina Ljubljana je organizirala dražbo za najem utic za peko in prodajo kostanja, najvišjo ceno pa je dosegla utica na Prešernovem trgu. Cena najema je poskočila kar na 51.500 evrov, na dražbi pa je bilo zaradi višanje cene burno dogajanje.

Na Mestni občini Ljubljana so izvedli javno dražbo za najem utic za peko in prodajo kostanja. Oddali so tri utice od šestih.  Dražba je potekala za vsako od šestih lokacij posebej.

Največ zanimanja je bilo za najem utice na Prešernovem trgu z izklicno ceno 9000 evrov, na to dražbo so se prijavili štirje. Med njimi sta zastopnika podjetij Profrut in Bela-Go ceno višala vsakokrat za 500 evrov vse do 51.500 evrov, ki jo je ponudil direktor podjetja Profrut Husnija Hajdarpašić.

Dražitelji so tako kot ob začetku tudi ob koncu te dražbe s povzdignjenimi glasovi nasprotovali sistemu in pogojem dražbe. Verbalno so napadali tudi vodjo dražbe Jasno Tušar, ki jih je večkrat poskušala utišati in umiriti. Ob tem so poudarili, da ima Hajdarpašić gostinski lokal na Prešernovem trgu, kjer že peče in prodaja kostanj, z dražbo pa se je le znebil konkurence.

Vroča kri tudi v naslednjem krogu dražbe

Vroča kri dražiteljev se je nadaljevala tudi v naslednjem krogu dražbe, za utico na Cankarjevem nabrežju pri brvi čez Ljubljanico, v kateri so sodelovali trije. To dražbo so morali zaradi nesporazuma v postopku ponoviti. Pooblaščeni zastopnik podjetja Top Fruit je v ponovljeni dražbi ponudil 18.500 evrov. Tudi za to lokacijo je bila izklicna cena 9000 evrov.

Manj zanimanja je bilo za dražbo utice na Bregu pri Novem trgu, ki se je je udeležil le pooblaščenec Kmetije Marko Krošelj. Sprejel je izklicno ceno 7000 evrov.

Uspešni dražitelji imajo do petka čas, da poravnajo ponujeno ceno.

Zaplet v Miklošičevem parku

Zapletlo pa se je pri dražbi za utico v Miklošičevem parku, saj se je dražbe udeležil le eden od dveh prijavljenih dražiteljev, ki pa ni želel sprejeti izklicne cene in k dražbi ni pristopil. Utice tako občina ni oddala.

Na dražbi za utici na Šubičevi cesti pri križišču s Slovensko in v Tivoliju se ni prijavil noben dražitelj. Na mestni občini se bodo še odločili, ali bodo ponovili razpis in dražbo za tri lokacije, ki jih niso oddali.