Vročina ne bo popustila, konec tedna lahko pade julijski temperaturni rekord

Slovenija 21. Jul 202210:59 > 12:01 0 komentarjev
Arso

Vročina do konca tedna ne bo popustila, drugi vročinski val bo po napovedih meteorologov vrhunec dosegel v soboto, takrat bi lahko bil postavljen tudi julijski vročinski rekord. Kdaj lahko pričakujemo osvežitev?

Tudi Slovenija je še naprej v primežu vročine, tako bo po besedah meteorologa Braneta Gregorčiča z Agencije RS za okolje (Arso) vse do sobote, ko bo drugi vročinski val dosegel vrhunec. Ker bo po nižinah v večjem delu Slovenije sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, ki bo največja na Primorskem, je Arso za soboto izdal najvišjo stopnjo opozorila za osrednji, jugozahodni in jugovzhodni del države.

Arso
Arso
Arso Arso
Arso

Živo srebro se bo v soboto gibalo okoli 38, tudi 39 stopinj Celzija, kar bi lahko bil tudi julijski temperaturni rekord v osrednji Sloveniji. V Ljubljani je ta 37,6 stopinje Celzija. Meteorologi pričakujejo, da bo ob osrednji Sloveniji najbolj vroče na jugovzhodu države. Ker bo zrak precej suh, bo ta prinesel občutek puščavske vročine, več vlage bo v zraku znova od nedelje.

Po Gregorčičevih besedah bo lahko v noči na nedeljo Slovenijo oplazila vremenska motnja, ki bo večjemu delu države prinesla nekoliko nižje temperature, osvežitev pa bi lahko spremljala krajevna neurja. A bo vročina vztrajala na Primorskem. Večjo osvežitev in verjetno konec tega vročinskega vala sicer meteorologi pričakujejo v torek in sredo, ko bosta naše kraje dosegli dve vremenski motnji. Tudi takrat lahko v večjem delu Slovenije pričakujemo nekaj padavin. Te nevihte in dež pa bi lahko omilili trenutno precejšnjo sušo. Sicer je tudi danes proti večeru na severozahodnem delu Slovenije možna kratkotrajna vročinska nevihta, najvišje temperature pa bodo do 37 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!