Vrtci v Novem mestu bodo dražji

Slovenija 06. Okt 202314:23 1 komentar
vrtec
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Novomeški svetniki so na četrtkovi redni seji zaradi januarskega zvišanja plač pomočnic vzgojiteljic, aprilskega dviga plač vseh zaposlenih in višjih stroškov potrdili nove cene v javnih in v vrtcih s koncesijo. Ti bodo dražji za 5,5 odstotka, pri tem pa ohranjajo vse dozdajšnje popuste in ugodnosti za starše, so sporočili z novomeške občine.

Podražitev vrtcev je tudi posledica neuspešne uskladitve občin z državo, ki ni zagotovila kritja celotnega povišanja stroškov dela od 1. januarja letos. V vrtcih Ciciban, Pedenjped, Stopiče, Brusnice in Ringaraja se bodo cene zvišale za 5,5 odstotka, v vrtcu Otočec pa za 3,4 odstotka, so dodali.

S potrditvijo sprememb odloka o novomeških ulicah pa so potrdili uradno poimenovanje za novozgrajeni brvi za pešce in kolesarje prek Krke v Irči vasi in med Loko ter Kandijo.

Brv, ki povezuje Župančičevo in Julijino sprehajališče v središču mesta v neposredni bližini nekdanjega bivališča Prešernove muze Julije Primic, so Novomeščani tako poimenovali Julijina brv, s poimenovanjem brvi v Irči vasi za Štukljevo brv pa so se poklonili olimpioniku Leonu Štuklju.

Svetniki so me drugim potrdili še odlok o turističnem vodenju na turističnem območju Dolenjska in predloge sprememb ter dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu poslovno-stanovanjske gradnje v Dolenjih Kamencah in o zazidalnem načrtu Podbreznik. Strinjali so se s predlogom odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Graben 2, ki določa podrobnejše prostorske izvedbene pogoje za gradnjo objektov in ureditev površin za poslovne dejavnosti Krkine tovarne zdravil.

Tovarna Krka v Novem mestu
Foto: Jaka Vinšek/BOBO

Svetniki so sprejeli še letni program športa za prihodnje leto. Seznanili so se s poročilom nadzora poslovanja krajevne skupnosti Otočec in Knjižnice Mirana Jarca leta 2022. Soglašali so s predpogodbo in prodajno pogodbo za nakup nepremičnin, ki so v lasti družbe Zarja, in z odlokom o javno-zasebnem partnerstvu za namestitev sončne elektrarne na občinskih površinah in zgradbah. Zaradi prenosa namenskega premoženja občine so z županovim dopolnilom potrdili tudi spremembe odloka o ustanovitvi javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Novo mesto in sklep o povečanju njegovega namenskega premoženja.

Status grajenega javnega dobra lokalnega pomena so podelili nepremičninam v katastrskih občinah Težka voda, Herinja vas, Ždinja vas, Novo mesto, Gotna vas, Potov Vrh, Daljni Vrh, Zagorica, Vinja vas, Šentpeter, Brusnice, Hrušica, Veliki Podljuben in Zajčji Vrh, status prenehanja grajenega javnega dobra lokalnega pomena pa nepremičninam v katastrskih občinah Kandija, Ždinja vas, Šmihel in Novo mesto, so med drugim navedli na novomeški občini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje