Vzhod države zajela neurja, padla tudi drobna toča

Slovenija 06. Maj 202319:28 0 komentarjev
toča v celju
Kristijan Vrhnjak/neurje.si

Vzhod države so že zajela posamezna neurja, ponekod jih spremlja tudi drobna toča. Zvečer je mogoče pričakovati tudi plohe in nevihte na severu ter v hribovitem svetu.

Nad državo nastajajo posamezne nevihtne celice. Ponekod jih spremlja drobna toča ali sodra. Za zdaj je toča padala v okolici Šmartinskega jezera in Celja. Možni so močnejši nalivi, saj so nevihte precej stacionarnega značaja, napovedujejo pri strani Neurje.si.

Plohe ali nevihte je zvečer mogoče pričakovati tudi na severu in v hribovitem svetu, pa napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Neurje je po državi že povzročalo nevšečnosti. Tako je uprava za zaščito in reševanje prejela več prijav iz Celja, Dobrne, Maribora, Šentilja in Štor. Na terenu pomagajo prostovoljni in poklicni gasilci.

Hud naliv s točo je za nekaj časa prekinil tudi finale v ženskem pokalu v Celju. Nogometašice Mure in Olimpije je vreme za nekaj minut prepodilo v slačilnice, a kmalu se je obračun lahko nadaljeval.

Ponoči se bo ozračje umirilo, napovedujejo na agenciji za okolje. V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastajale krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo večinoma oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Nekoliko hladneje bo. V torek bo zmerno do pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Pihal bo vzhodni veter. V sredo bo oblačno, dež bo od zahoda zajel vso Slovenijo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!