Vzhod države zajele nevihte s točo, v Trbovljah voda poplavila pokopališče

Slovenija 07. Maj 202320:18 0 komentarjev
neurje
LH, Neurje.si

Neurja z nalivi in točo so v nedeljo pozno popoldne zajela del Slovenije in ponekod povzročala nevšečnosti. Tako se je v Trbovljah zamašil prepust, hudourniška voda pa se je zato razlila po grobovih tamkajšnjega pokopališča.

V Velenju in v Šmartnem ob Dreti (občina Nazarje) je meteorna voda v nedeljo zalila več objektov, na pomoč so priskočili gasilci. Na pokopališču Gabrsko v Trbovljah pa se je zaradi zamašenega prepusta hudourniška voda razliva po grobovih. Gasilci so vodo s protipoplavnimi vrečami in pregradami preusmerili nazaj v strugo.

V Gornjem Gradu je meteorna voda ogrožala objekte, poplavila cestišče na več lokacijah in nanj nanesla gramoz. V Mariboru je močan veter podrl drevo, ki je padlo na cesto.

Težave je vreme v nedeljo povzročalo tudi v Svetem Juriju ob Ščavnici, Staršah, Slovenski Bistrici, Rušah, Podlehniku, Pesnici, Nazarju, Makolah, Majšperku, Lenartu in Kidričevem.

Sodeč po fotografijah na družabnih omrežjih, je ponekod padala tudi toča.

Ekipa Neurje.si pa je na Facebooku objavila fotografije nevihte, ki je prešla okolico Cerkvenjaka. Kot so zapisali, je imela ta nevihta klasične supercelične značilnosti.

Dogajanje je običajno za mesec maj, je tvitnil vremenoslovec Arsa Blaž Šter.

Obilne padavine so v soboto popoldan in proti večeru povzročile obilo preglavic na območjih Regijskih centrov za obveščanje Celje, Maribor in Trbovlje oz. v občinah Celje, Dobrna, Prebold, Vransko Štore, Tabor, Maribor, Šentilj, Trbovlje in Zagorje ob Savi. Med drugim se je sprožilo šest zemeljskih plazov in podrlo nekaj dreves.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!