Woltovi dostavljalci bodo ob slabem vremenu in zahtevnem terenu zaslužili več

Slovenija 20. Feb 202312:00 0 komentarjev
Wolt
Borut Živulović/BOBO

Wolt spreminja kriterije, ki določajo, koliko so plačani njegovi dostavljalci. Na to, koliko zaslužijo, bo več vplivala ne zgolj zračna razdalja njihove poti, ampak tudi ocenjena razdalja poti in razdalja, ki jo imajo do prevzema naročila. Vse kaže, da bodo večje plačilo prejeli tudi, ko bo uporabnik želel plačati z gotovino oziroma ko bo naročil večje naročilo, na njihov zaslužek pa bodo vplivale tudi vremenske razmere, pogoji za parkiranje ter zahtevnost terena. Na Woltu so za N1 zagotovili, da spremembe na uporabnike Woltove aplikacije ne bodo vplivale.

Iz podjetja Wolt so sporočili, da uvajajo spremembe v plačilnem modelu za dostavljalce. Po novem bodo vsa plačila za razdaljo temeljila na ocenjeni razdalji poti, ki bo izračunana samodejno v sistemu na podlagi aplikacije OpenStreetMaps, in ne več na zračni razdalji.

Podjetje bo uvedlo tudi plačilo razdalje do prevzema, kar pomeni, da bodo dostavljalci plačani za pot, ki jo prevozijo med lokacijo sprejema naloge in lokacijo prevzema naročila.

V podjetju pravijo, da bo plačilo z novim modelom v primerjavi s prejšnjim bolj upoštevalo razdaljo, ki jo dostavljalci dejansko prevozijo. “Nov model bo v prihodnosti omogočal, da se pri zaslužku upoštevajo tudi drugi dejavniki, kot je dosegljivost lokacije stranke in restavracije ali trgovine, kakšni so pogoji za parkiranje, kakšna je pot (hribovita, poteka čez mostove, okoli gozdnih območjih), kakšno je vreme, kakšno je naročilo (večje ali manjše) ter vrsta plačila (gotovinsko naročilo),” pojasnjujejo v podjetju.

V podjetju so za N1 dodatno pojasnili, da spremembe, ki stopajo v veljavo v sredo, na uporabnike Woltove aplikacije ne bodo vplivale.

Naročilo bodo lažje zavrnili

Z uveljavitvijo novega modela bodo dostavljalci prav tako lažje zavrnili naročilo, napovedujejo v podjetju. Vnaprej bodo namreč lahko videli, koliko bi zaslužili za opravljeno nalogo, in se na podlagi tega odločili, ali jo želijo sprejeti.

“Ob tem jim bo na voljo poenostavljena stran za prikaz izplačil, ki bo povzela vse opravljene naloge. Prikaz bo vseboval skupno plačilo za nalogo, ki vključuje osnovno plačilo za nalogo, plačilo za skupno razdaljo (razdalja do prevzema in oddaje naročila) ter morebitne posebne dodatke (na primer dodatek za gotovinsko naročilo ali velika naročila),” napovedujejo v podjetju.

Protest dostavljelcev Wolt v Zagrebu
Tomislav Miletic/PIXSELL/BOBO

“Razumemo, da je uvajanje vsake nove spremembe proces, zato smo svojim dostavnim partnerjem za čim enostavnejši prehod ves čas na voljo. Verjamemo, da bodo prilagojen plačilni model dobro sprejeli, saj v primerjavi s prejšnjim prinaša nove prednosti, hkrati pa ohranja povprečni urni zaslužek,” je ob napovedi sprememb dejal direktor podjetja Wolt Slovenija Clemens Brugger.

Na Woltu dodajajo, da so tudi dostavljalci med svojimi željami najpogosteje izrazili prav te spremembe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!