Za naslednika Vesela na čelu računskega sodišča prispele štiri prijave

Slovenija 19. Apr 202215:31 > 17:53 1 komentar
Tomaž Vesel
Srdjan Zivulovic/Bobo

Za naslednika predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela so se prijavili Jana Ahčin, Miroslav Kranjc, Dušan Sterle in Aleksej Šinigoj.

Konec maja Tomažu Veselu poteče devetletni mandat na čelu računskega sodišča. Za njegovega naslednika so se prijavili ena kandidatka in trije kandidati: bivša generalna direktorica Finančne uprave RS Jana Ahčin, vrhovni državni revizor Miroslav Kranjc, nekdanji direktor urada RS za nadzor proračuna Dušan Sterle in vrhovni državni revizor Aleksej Šinigoj.

Kot so sporočili iz urada predsednika republike, bo Borut Pahor prejete kandidature preučil in prijavljene kandidate ter kandidatko povabil na pogovor. “O kandidaturah se bo posvetoval z vodji poslanskih skupin v novem sklicu državnega zbora in na tej podlagi predlagal kandidata ali kandidatko za predsednika ali predsednico računskega sodišča v roku, ki bo omogočil, da bo o kandidatu ali kandidatki državni zbor v novi sestavi glasoval čim prej,” so navedli v Pahorjevem uradu.

Glede na prakso, ki jo je uvedel aktualni predsednik države, je po posredovanju predloga kandidature državnemu zboru predvidena javna predstavitev predlagane kandidatke oziroma kandidata.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje