Za poslanca bo na listi SD kandidiral tudi Jonas

Slovenija 29. Dec 202118:12 > 19:41 4 komentarji
jonas žnidaršič
Srdjan Živulović/BOBO

Igralec, televizijski in radijski voditelj Jonas Žnidaršič bo na prihajajočih državnozborskih volitvah kandidiral za poslanca na listi stranke SD. To so nam potrdili tudi v Socialnih demokratih.

“Kandidiral bom za poslanca, ker mi je zadosti tega sranja. Vse boš izvedel po novem letu. Srečnga pa zdravga! Pa doma pozdrav!” je v kratkem video posnetku, ki ga je objavil na svojem Twitter profilu, dejal Jonas Žnidaršič.

Na posnetku je mogoče prepoznati tudi glas Denisa Sarkića, ki je pokomentiral izjavo Jonasa o tem, kako hitro potujejo novice. “Ja valda, saj sem ti rekel,” Jonasu odvrne Sarkić, dolgoletni predstavnik za stike z javnostmi Socialnih demokratov in Jonasov nekdanji sodelavec na portalu vest.si.

Da se bo Jonas potegoval za poslansko mesto na listi SD, so nam potrdili tudi v vrhu stranke. Kandidiral bo v enem od ljubljanskih okrajev. To sicer ne bo njegova prva politična kandidatura, leta 2006 je namreč na lokalnih volitvah v ljubljanski mestni svet kandidiral na listi Zorana Jankovića, prisoten pa je bil tudi na ustanovitvenem kongresu njegove stranke Pozitivna Slovenija leta 2011.

V stranki SD neuradno napovedujejo tudi, da utegnejo biti na njihovi listi še nekatera druga zanimiva imena in tudi kakšno presenečenje, a dodajajo, da so z morebitnimi kandidati še v pogovorih. Eden od teh je tudi nekdanji predsednik računskega sodišča in nekdanji evropski poslanec Igor Šoltes. Pogovori med njim in stranko SD o morebitni Šoltesovi kandidaturi za poslanca potekajo, niso pa še zaključeni

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje