Za vodenje TVS se je prijavila le bivša direktorica Natalija Gorščak

Slovenija 02. Mar 202216:09 3 komentarji
Nataiija Gorščak
Žiga Živulovič jr./BOBO

Na razpis za mesto direktorja TV Slovenija je prispela le ena prijava. Bivša direktorica javne televizije Natalija Gorščak nam je potrdila, da se je prijavila ona.

V ponedeljek se je iztekel razpis za mesto direktorja TV Slovenija. Kot so danes sporočili iz javne radiotelevizije, je na razpis prispela zgolj ena vloga. Očitno pa se ni prijavil sedanji vršilec dolžnosti direktorja TVS Valentin Areh – bivša direktorica javne televizije Natalija Gorščak nam je namreč potrdila, da je vlogo oddala ona.

Možnosti, da bi se ji v sedanjih razmerah uspelo vrniti na čelo TV Slovenije, tako rekoč ni. Kot je bilo mogoče razbrati iz pogovora, se tega zaveda tudi sama, nam je pa danes dejala, da bo imel generalni direktor RTVS nedvomno težave pri utemeljevanju, zakaj je ne bo predlagal za vodenje javne televizije. “Rezultati gledanosti so zdaj res zgodovinsko najnižji, program je zgodovinsko razsut, oddaje so vse bolj nestrokovne. V času mojega vodenja TV Slovenija je bila situacija mnogo boljša,” je poudarila Gorščak.

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je Natalijo Gorščak z mesta direktorice javne televizije razrešil avgusta lani. Za to odločitev je navedel tri osrednje razloge: njeno “neukrepanje ob zgodovinsko najnižjih odstotkih gledanosti televizijskih programov”, neodobreno preseganje finančnega načrta v letu 2019 in poslovanje TV Slovenija s podjetjem, ki je v delni lasti sorodnika enega od odgovornih urednikov.

Mesec dni kasneje je programski svet na predlog Grah Whatmougha za v. d. direktorja TV Slovenija potrdil Valentina Areha.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje