Za vodenje zdravniške zbornice prispela le ena prijava

Slovenija 02. Apr 202418:48 3 komentarji
Bojana Beović
Bojana Beović (foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Do izteka roka za oddajo kandidatur za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije je pravočasno prijavo oddala le dosedanja predsednica Bojana Beović.

V nedeljo se je iztekel rok za oddajo kandidatur za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije. Prijave mora uradno potrditi volilna komisija, je pa že znano, da je pravočasno prejela ena prijava. Oddala jo je trenutna predsednica zbornice Bojana Beović. Volitve predsednika zbornice in poslancev skupščine zbornice bodo 14. maja.

Kandidati za predsednika zdravniške zbornice so morali poleg pisnega soglasja izpolnjevati še enega od treh pogojev – podporo vsaj 50 članov zbornice, najmanj treh regijskih odborov ali pa izvršilnega odbora. Edina kandidatka Bojana Beović je kandidaturo vložila s podporo članov in izvršilnega odbora, so za STA potrdili pri zdravniški zbornici.

Volitve letos prvič v elektronski obliki

Beović je infektologinja, zaposlena na ljubljanski infekcijski kliniki. Širši javnosti je postala znana med epidemijo covida-19, ko je nekaj časa vodila svetovalno skupino za covid-19.

Na volitvah decembra 2020 je v drugem krogu volitev prejela 3.154 glasov, njena protikandidatka Tanja Petkovič pa 2.706 glasov. Pred tem je funkcijo predsednice zbornice opravljala Zdenka Čebašek-Travnik, ki pa se ji na zadnjih volitvah ni uspelo prebiti v drugi krog.

Volitve predsednika zdravniške zbornice bodo sicer letos prvič tudi v elektronski obliki. Izbiro o načinu glasovanja so morali člani zbornice sporočiti do nedelje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje