Za vpis na še prosta mesta v visokošolskih zavodih čas do ponedeljka

Slovenija 22. Sep 202309:43 1 komentar
Študenti pred fakulteto
Žiga Živulović jr./BOBO

Od danes do ponedeljka do 12. ure bo odprt rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest v sklopu razpisa za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2023/2024, je danes sporočilo ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Prijava za vpis poteka preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ, kandidati se lahko vpišejo na prosta mesta na Univerzi v Ljubljani, Univerzi v Mariboru, Univerzi na Primorskem, Univerzi v Novi Gorici, Univerzi v Novem mestu, Novi univerzi ter javnih in koncesioniranih samostojnih visokošolskih zavodih.

Na rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest se na še prosta vpisna mesta lahko prijavijo poleg kandidatov, ki se niso prijavili v prvem ali drugem prijavnem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi ali drugi prijavi naštetih študijskih programov, tudi kandidati, sprejeti v prvem ali drugem prijavnem roku v študijski program, ki se ne bo izvajal.

Izbirni postopek roka bo potekal od 25. do 26. septembra, sklepe o rezultatih izbirnega postopka pa bodo kandidati prejeli elektronsko preko portala eVŠ do 26. septembra, vpis sprejetih pa bo potekal do 30. septembra.

Seznam prostih vpisnih mest za rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest je objavljen na spletnem portalu eVŠ: Razpisi za vpis javni koncesionirani – EVŠ – Spletni portal (gov.si).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje