Za župansko funkcijo se bo v Kranju potegoval tudi Igor Velov

Slovenija 18. Okt 202216:43 0 komentarjev
igor velov, kranj
Žiga Živulovic jr./Bobo

Za župansko funkcijo v Kranju se bo letos potegoval tudi podjetnik in kranjski mestni svetnik Igor Velov. Kot je pred današnjo vložitvijo kandidature ocenil Velov, je skrajni čas, da se Mestna občina Kranj prebudi iz razvojnega spanca. Prepričan je, da Kranj zaostaja za drugimi občinami in da je možno njegov razvoj močno pospešiti.

Igor Velov je kandidaturo za župana vložil s podporo volivcev. “Imam okoli 500 overjenih podpisov, ki smo jih zbrali samo v nekaj dneh. To pomeni, da je pri ljudeh želja po spremembi in da v meni prepoznajo dobrega kandidata,” je dejal Velov.

Ob tem je dodal, da je v Kranju edini doslej znani županski kandidat na prihajajočih volitvah, ki bo nastopil neodvisno in samostojno s podpisi volivcev. “Tako bom odgovarjal le volivcem in ne strankam,” je poudaril.

Kot je dejal, ga podpira pestra paleta ljudi. Med njimi je tudi nekdanji kranjski župan Damijan Perne, ki je županoval od leta 2006 do 2010, ko je bil Velov podžupan. Za Velovim stoji tudi Lista za razvoj Kranja, ki jo poleg Velova v iztekajočem se mandatu v mestnem svetu zastopa še Milan Glamočanin.

“Velov je vizionar, človek idej, ki ima ogromno političnih, poslovnih in življenjskih izkušenj. Menimo, da za še boljši napredek in razvoj potrebujemo takšnega župana,” je na današnji novinarski konferenci izpostavil Glamočanin.

Na volitvah bo znova nastopila tudi Lista za razvoj Kranja, ki je v tem mandatu sicer sprva imela štiri svetnike, a sta dva pred kratkim prestopila v Gibanje Svoboda. “Na listi so tisti, ki imajo iskreno voljo in željo pomagati razvoju Kranja,” je dejal Velov, ki se mu zdi ključno, da je ta razvoj v prvi vrsti namenjen prebivalcem, šele potem obiskovalcem, turistom in tujcem. Tako je tudi slogan njihove volilne kampanje Razvoj za ljudi.

“Ne glede na to, da se vsak mandat nekaj naredi – nenazadnje vsak župan v svojem mandatu porabi 250 milijonov evrov – ocenjujem, da Kranj zaostaja za primerljivimi in tudi manjšimi občinami,” je dejal Velov. Izpostavil je zlasti zaostanek na področju stanovanj, oskrbe starejših in infrastrukture.

Kot je dejal, so v Pernetovem mandatu pokazali, da je mogoče planirati pogumno in celovito ter razmišljati na dolgi rok. Izpostavil je, da se je takrat v Kranju izvedlo veliko projektov, v zadnjih letih pa potem precej manj. Nekateri projekti tako, čeprav so bili zastavljeni že pred 12 leti, v treh mandatih treh različnih županov še vedno niso realizirani. Ob tem je Velov izpostavil Industrijsko cono Hrastje in veliko tribuno v športnem parku.

45-letni Velov, ki je bil v preteklosti direktor Javne agencije RS za varnost prometa, je v lokalni politiki aktiven že 20 let. Leta 2002 je namreč s takratno listo Mladi za razvoj Kranja postal do takrat najmlajši član kranjskega mestnega sveta, v katerem je že pet mandatov. “Kranj potrebuje razvoj in glede na svoje izkušnje in znanje, sem se pustil prepričati v kandidaturo ter sem pripravljen prebuditi Kranj iz razvojnega spanca,” je sklenil Velov.

Zaenkrat kaže, da bodo Kranjčani 20. novembra lahko izbirali med šestimi županskimi kandidati. Poleg Velova so kandidaturo napovedali aktualni kranjski župan Matjaž Rakovec s podporo SD, predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, Ivo Bajec, ki bo na volitvah nastopil s podporo SDS, NSi in SLS, kandidat stranke Več za Kranj Aleksander Svetelj ter kandidat Gibanja Svoboda Srečko Barbič.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!