Začela se je koledarska pomlad: sončno bo, živo srebro vse do 20 stopinj

Slovenija 21. Mar 202301:00
vreme, sonce, zelenje, narava
Profimedia

Čez dan bo večinoma sončno, ogrelo se bo do 20 stopinj Celzija.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje.

Čez dan bo večinoma sončno, ponekod bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija.

V sredo bo povečini sončno, zapihal bo jugozahodni veter. Še topleje bo. V četrtek in petek bo na zahodu več oblačnosti, drugod bo še deloma sončno. Jugozahodnik se bo postoma okrepil.

Kakšno bo vreme med 24. in 29. marcem?

Vse do konca tedna bomo bolj ali manj pod vplivom obsežnega ciklonskega območja, ki bo nad Britanskim otočjem in Skandinavijo, verjetno bo manjši ciklon nastal tudi nad severnim Sredozemljem. Pričakujemo, da bosta Slovenijo prešli dve vremenski fronti, prva s petka na soboto in druga z nedelje na ponedeljek. Od ponedeljka naprej bomo spet pod vplivom območja visokega zračnega tlaka.

V petek bomo še pod vplivom toplega in vse bolj vlažnega jugozahodnega vetra. Več oblačnosti bo na zahodu in v osrednjem delu države, več jasnine na vzhodu. Predvsem nad hriboviti kraji zahodne Slovenije se bodo pojavljale rahle padavine. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 14 do 20 stopinj Celzija. Ob koncu tedna se verjetnost za padavine poveča. Nekoliko hladneje bo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.