Pred Karavankami večkilometrski zastoj, promet stoji tudi proti Primorski

Slovenija 21. Avg 202308:09 > 16:14 0 komentarjev
Predor KAravanke je zaprt v obe smeri
PiC

Predor Karavanke je bil zaradi okvare vozila zaprt v obe smeri, zato so tam nastali večkilometrski zastoji. Predor je zdaj ponovno odprt, a ga proti Sloveniji občasno zapirajo. Zastoji so tudi na ljubljanski južni obvoznici od razcepa Malence proti Vrhniki, po državi pa so po poplavah še vedno zaprte številne ceste.

Tudi danes zastoji nastajajo na ljubljanski južni obvoznici od razcepa Malence proti Vrhniki ter na ljubljanski zahodni obvoznici od Šmartnega mimo Kosez in Kozarij, prav tako proti Primorski. Predor Šentvid občasno zapirajo.

4,5-kilometrski zastoj je tudi na dolenjski avtocesti pred razcepom Malence proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti je 10-kilometrski zastoj pred predorom Karavanke v smeri Avstrije, zato prometnoinformacijski center proti Jesenicam in Kranjski gori priporoča izvoz Lesce.

Predor Karavanke je bil zaradi okvare vozila zaprt v obe smeri, zdaj ga občasno zapirajo le še proti Sloveniji.

Gneča na cestah
Slovenske avtoceste so tudi danes zelo obremenjene. Igor Kupljenik /BOBO

Na gorenjski avtocesti je zastoj še med Brodom in Vodicami.

Na obalnih cestah so na območju Kopra, Izole, Pirana in Portoroža zastoji na vseh državnih in lokalnih cestah. Na cesti Koper – Šmarje – Dragonje je pri Šalari promet urejen izmenično enosmerno zaradi okvare tovornega vozila.

Zaradi poplav še vedno zaprte ceste

Po poplavah so zaradi poškodovanih vozišč še vedno zaprte številne ceste. Popolne zapore so na cestah Dravograd–Slovenj Gradec v Otiškem Vrhu, Poljana–Mežica–Črna na Koroškem, Dravograd–Libeliče pri Tribeju, Poljana–Šentvid, Koprivna–Črna, Šoštanj–Črna pri Črni, Ljubljana–Litija pri Dolu (za tovorna vozila je obvoz po avtocesti), Kamnik–Stahovica–Kamniška Bistrica, Kamnik–Gornji Grad, Podlom–Kranjski Rak–Luče in Luče–Ljubno ob Savinji.

Zaprte so tudi številne druge lokalne ceste. Upoštevati je treba signalizacijo na vozišču.

Zaradi posledic ujme je še vedno omejen dostop nepooblaščenim osebam na nekatera območja. Točke z omejenim dostopom so na Pavličevem sedlu (za Solčavo in Luče), na cesti Šentvid–Šoštanj, v Šoštanju pri letališču Lajše (za koroško regijo), na cesti Radmirje–Mozirje v Mozirju pri krožišču (za občine Zgornje Savinjske doline Nazarje, Ljubno, Gornji Grad, Rečica ob Savinji …), na cesti Holmec–Poljana pri Lokovici (za Mežico) in na mejnem prehodu Mežica–Reht (za Mežico in Črno na Koroškem).

Na južni ljubljanski obvoznici bo zaradi rekonstrukcije zaprt priključek Ljubljana Vič v obe smeri do petka, 25. avgusta 2023.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!