Zadnji dan za oddajo vloge za študentske domove

Slovenija 16. Avg 202107:19 0 komentarjev
Študentski dom v Rožni dolini
Srdjan Živulović/BOBO

Danes je zadnji dan za oddajo vloge za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih. Skupno je prostih 12.127 mest.

Danes se izteče rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v prihodnjem šolskem letu. Študentje in dijaki morajo vlogo oddati na spletnem portalu eVŠ. Rok velja tudi za tiste, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku oz. se bodo na študij vpisali v jesenskem roku.

Prostih 12.127 mest v domovih

V študijskem letu 2021/22 je skupaj razpisanih 12.127 mest za subvencionirano bivanje študentov, in sicer za sprejem 4588 in 7514 za podaljšanje bivanja, 25 mest pa je namenjenih študentom s priznano mednarodno zaščito.

Višina subvencije za bivanje v novem študijskem letu v javnih dijaških, dijaško študentskih in študentskih domovih znaša 21,50 evra, v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa 32 evrov. Cenzus za prejem subvencije je 2783,30 evra bruto mesečno na družinskega člana.

Pri tem se ne upoštevajo štipendije študenta in drugih družinskih članov, prav tako tudi ne njihovi dohodki, prejeti za delo prek študentskega servisa. Ti sicer ne smejo presegati davčne olajšave za leto 2020 v višini 3500 evrov.

Prednostni seznam 15. septembra

Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen 15. septembra na spletnih straneh študentskih domov, na domači naslov pa bodo študenti prejeli odločbo, tej bo sledilo še vabilo k vselitvi. Na uvrstitev med drugim vpliva materialni položaj družine študenta, oddaljenost študija od kraja stalnega prebivališča in morebiten težak socialen ali zdravstveni položaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!